Paprastai jau lapkričio pradžioje kauniečiai susirūpindavo kaip jie atrodys per Kalėdas – pasileisdavo pas siuvėjus ir batsiuvius. Tie gi artėjant šventėms plušėdavo dienomis ir naktimis. Žymesni siuvėjai prisisamdę „kriaučelių“ iš priemiesčių „gerų siuvėjų prižiūrimi dirba puikiai rūbus,“ – rašė 1930-ųjų „Lietuvos aidas“. Ir vis tiek neretam klientui naujo kostiumo tekdavo laukti visą mėnesį. Tas pats ir pas batsiuvius. Jie kasdien dirbdavo keliomis valandomis ilgiau, kad spėtų laiku atlikti visus užsakymus.

Anot prekybininkų, 1930-aisiais Kauno ponios buvusios turtingesnės, nei ankstesniais metais, nes aukštos rūšies medžiagų vienu ypu pirkdavo kelioms suknelėms. Vyrai irgi neatsilikdavę, mat įsigydavo audeklų ir kostiumams, ir paltams. Tiesa, tais metais prekybininkams į pagalbą atėjęs oras – drėbtelėjęs sniego ir visus privertęs susirūpinti žieminiais rūbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją