Rusijoje oficialiai uždrausta lyginti nacistinę Vokietiją ir stalinistinę Sovietų Sąjungą. Pasiūlymą sugriežtinti įstatymą „Dėl sovietų liaudies pergalės įamžinimo Didžiajame Tėvynės kare“ pasiūlė pats Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas. Siūlytos pataisos žaibiškai buvo apsvarstytos ir priimtos Valstybės Dūmoje, o 2021 m. liepos 1 d. prezidentui pasirašius pataisos įsigaliojo. Dabar Rusijos Federacijoje draudžiama viešai lyginti bolševikų SSRS ir nacių Vokietijos tikslus ir veiksmus Antrojo pasaulinio karo metu.

Įstatymo pataisomis draudžiama neigti „lemiamą sovietų liaudies vaidmenį pergalėje prieš fašizmą“ ir Raudonosios armijos „humanitarinę misiją“ išlaisvinant Europos šalis. Istorikas ir publicistas Viktoras Suvorovas pasišaipė iš šio draudimo ir pridūrė, kad uždraustas vaisius yra saldesnis, todėl šis draudimas duos priešingą efektą: ne atbaidys, o paskatins žmones domėtis Antrojo pasaulinio karo Rytų fronto Europoje, kuris Rusijoje vadinamas Didžiuoju Tėvynės karu, įvykiais. Todėl jis net padėkojo piliečiui Putinui už šį draudimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)