Kainavo daug, sakoma, kad už ją net žirgą duodavo. Tačiau mes kreipsim kalbą į kitokią šlovę kilniojo pono. Tiksliau, antišlovę. K. M. Dorohostaiskiui labai sekėsi valstybės tarnyboje ir karininiame gyvenime, tačiau nepasisekė santuokinis gyvenimas. Pora žodžių pasakysiu, koks tai buvo išsilavinęs ir, be abejonės, turtingas didikas, idant suprastumėm, kad tai visai nesvarbu, jei negali būti galingas ir pakankamas vyras savo žmonai. 

Būdamas protestantu nebuvo priešiškai nusiteikęs katalikų atžvilgiu. Nematydavo problemos valdovą Zigmantą III Vazą palydėti į Čenstakavą. Kariavo Nyderlanduose Šventosios Romos imperijos imperatoriaus pusėje. Už tai buvo pagerbtas tos pačios imperijos barono titulu. Tapo katalikiškos Venecijos garbės piliečiu. Baigė, retas dalykas tarp bajorų, medicinos studijas. Dar rašė eilėraščius lenkiškai, lotyniškai ir graikiškai. Buvo negalingos sveikatos, bet aktyviai dalyvavo karo žygiuose. Gal dėl to, kad jau žinojo apie antrosios žmonos Sofijos Radvilaitės neištikimybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją