„Gydytojo pasirinkimas – Amerikos pasirinkimas!“

Tokiais ir panašiais reklaminiais šūkiais XX a. viduryje, Jungtinėse Valstijose buvo reklamuojama tabako produkcija. Susidaro įspūdis, kad rūkė visi, visur ir visada. Rašant šią pastraipą sugrįžta prisiminimai iš pirmosios, itin didelio populiarumo sulaukusio amerikiečių serialo „Reklamos vilkai“ („Mad Men“) serijos, kuomet Pegė apsilankė pas ginekologą. Gydytojas įėjęs į kabinetą uždarė duris, plačiai nusišypsojo, liepė merginai nusiraminti ir užsirūkė cigaretę. Uždaroje patalpoje. Šiandien mums tai atrodytų mažų mažiausiai keista, tačiau tuomet Jungtinėse Valstijose tai buvo visiškai normalu.

JAV vyriausybės skaičiavimais, nuo 1964-ųjų dėl tabako produkcijos vartojimo mirė 15 kartų daugiau amerikiečių, nei jų žuvo per visus karus kartu sudėjus. Tačiau pažvelkime į viską nuo pradžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją