Kaip visada neteisėtai uzurpavo anglosaksiškasis pasaulis visus svarbiausius pasaulinius geografinius atradimus. Mums nepaliko. Tad šiais laikais oficialiai manoma, kad Viktorijos ežerą ir Nilo ištakas atrado škotas Johnas Speke'as 1858 metais. Tačiau, jei mes kovotume su informacine neteisybe, tai galėtume iškelti ir savo kandidatūrą iš Abiejų Tautų Respublikos. Tas šaunusis neįvertintas vyras yra Ignotas Žagelis, labiau išgarsėjęs lenkiška pavardės versija Žagiell Ignacy (1826–1891). 

Gimęs Pavirinčiuose, Anykščių rajone. Viena iš jo pavardės versijų yra Žiogelis. Man labai tinka ir patinka tokia pavardė. Mūsų Žiogelis po XIX amžiaus pasaulį straksėjo kaip pasiutęs. Aplankė visus Europos didmiesčius, mokėsi šen ir ten, net Oksforde. Užsidirbęs pinigų bei įspūdžių grįžo ramiai užbaigti gyvenimo kelio Vilniuje. Ir čia, Vilniuje, išleido savo gyvenimo knygas. Tai Egipto istorija bei kelionių po Afriką knyga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)