Šį rudenį respublikos išleidžia paskutinį kvapą. Vilniaus valdžia nusprendė jas išnaikinti kaip neatitinkančias šiuolaikinio miesto koncepcijos. Gal. Kiek keistoki dalykai ten vykdavo, ir ekonominės logikos ne per daug. Bet apie viską iš eilės.

Sovietų valdžia kartais duodavo liaudžiai ko nors. Jau pasakojau apie kolektyvinius sodus. Po kolektyvinių sodų darbo žmonėms leido statyti garažus. Sklypus garažams skyrė prastose miesto vietose. Na, tik iškreipta socialistinė sąmonė gali sugalvoti tokius kvailus sprendimus. Žmogus gyvena vienoje vietoje, garažą automobiliui turi kitoje miesto vietoje ir sodo sklypą trečiame miesto kampe. Vien aplankyti visus turimus savo nekilnojamojo turto objektus tokiam žmogui reikėtų poros valandų. Tačiau lietuviai ėmė ir net sunku buvo gauti vietą garažui. Prisimenu savo tėvų logiką: duoda – imk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)