Ant rankų delnų ir tarpupirščiuose gali būti vidutiniškai nuo 2 iki 10 mln. 100 rūšių bakterijų. Po pasinaudojimo tualetu ant rankų esamų bakterijų skaičius gali padvigubėti. Dauguma žmonių rankų plovimui skiria vidutiniškai tik 5 sek. (rankas kruopščiai su vandeniu ir muilu reikėtų plauti bent 20 sek.).

Londono higienos ir tropinės medicinos mokyklos atlikti tyrimai parodė, kad Anglijoje kas ketvirtas žmogus, pasinaudojęs viešuoju transportu, rankas suteršia fekalijų bakterijomis. Jų buvo rasta ant 14 proc. piniginių banknotų, 10 proc. kreditinių kortelių, kas 6 mobilusis telefonas taip pat gali būti užterštas fekalinėmis bakterijomis. Ant mobiliųjų telefonų gyvena 300 kartų daugiau mikroorganizmų, nei ant tualetų dangčių. Tipiškas mobiliojo telefono vartotojas per dieną vidutiniškai 2617 kartų paliečia savo mobilųjį telefoną, o 10 proc. dažniausiai naudojančių mobilųjį žmonių liečia savo telefoną daugiau nei 5400 kartų per dieną. Kiek kartų per dieną liečiame sau veidą? Vidutiniškai 2000 – 3000 kartų, tai yra 2–5 kartus per minutę!

80 proc. užkrečiamų ligų plinta per rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)