Imperijos nebeliko, didybės nebeliko, liko pralaimėjimas, ekonomikos nuosmukis, netektys ir milžiniškos reparacijos. Nenuostabu, kad, į valdžią šalyje atėjus nacistams, noras revanšui augo kaip ant mielių, o bujojanti ideologija atrado ir blogių blogį – žydų tautybės asmenis.

Otto Adolfas Eichmannas gimė 1906-aisiais Zolingeno mieste, Vokietijoje, o paūgėjęs persikraustė su šeima į Austrijos Lincą, kur pradėjo mokytis vidurinėje „Kaizerio Franco Jozefo“ mokykloje, kurią prieš keliolika metų lankė ir jo bendravardis Adolfas, vėliau istorijoje pagarsėjęs Hitlerio pavarde. Abu Adolfai mėgo meną – Hitleris dainavo bažnyčios chore ir tapė, Eichmanas grojo violončele – teisingi ir malonūs žmonės, kuriems mokslai sekėsi ne itin gerai, todėl duoną pragyvenimui teko užsidirbti kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)