Prancūzijos žvalgybos ir kovos su šnipinėjimu tarnybos pareigūnas Jacquesas Abtey pirmosiomis Antrojo pasaulinio karo dienomis verbavo šnipus, kurie galėtų rinkti informaciją apie nacistinę Vokietiją ir kitas Ašies valstybes. Įprastai šnipai būdavo vyrai, slaptieji agentai, kurie dirbdavo po priedanga, tačiau seksuali juodaodė, amerikiečių kilmės dainininkė ir šokėja, globalinio karo aušros metu pasirodė visiškai neįprastas pasirinkimas.

Karjeros pradžia

Freda Josephine McDonald gimė 1906 m. Jungtinėse Valstijose, Sent Luiso lūšnynuose. Ji buvo nesantuokinis vaikas, o mergaitės tėvas, žydų kilmės muzikantas, paliko šeimą, kai ji dar buvo kūdikis. Mergaitė neturėjo galimybės mokytis ir nuo mažens dirbo tarnaite turtingų baltųjų šeimoje, kad padėtų motinai išlaikyti šeimą. Kuomet F. J. McDonald buvo 11 metų, jos gimtajame mieste įvyko riaušės, kurių metų baltieji nužudė per 100 afroamerikiečių. Kaip ir daugelis kitų juodaodžių ir taip vadinamų „spalvotųjų“, jaunoji F. J. McDonald kentėjo nuolatinį pažeminimą ir diskriminaciją, dėl Jungtinėse Valstijose tuomet vyravusių rasistinių Jimo Crow įstatymų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją