Kaip Rusijos agentai verbuoja užsienio verslininkus

Pašnekovas nori įspėti Lietuvos verslininkus, kurie turi kokių nors verslo reikalų Rusijoje, Baltarusijoje arba bet kurioje kitoje šalyje, glaudžiai susijusioje su Rusija, jog reikėtų būti budriems: privalote žinoti, kaip Rusijos žvalgybos agentūros (FSB, SVR ir GRU) verbuoja užsienio piliečius. Jeigu Rusijos žvalgybos ar kontržvalgybos pareigūnas susitiko su jumis ir pasiūlė bendradarbiauti, tai žinokite, kad iki šio momento jis jūsų atžvilgiu atliko milžinišką darbą, kuris pareikalavo ne vieno mėnesio, o kartais net metų.

Ekspertas teigia, kad, iš anksto žinodami požymius, kurie rodo, jog esate sekami, kad apie jus yra renkama informacija, galėsite valdyti situaciją. Būdami Rusijoje, privalote tinkamai elgtis, nesudaryti sąlygų Rusijos žvalgybos agentūroms jumis susidomėti ir jus verbuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)