„пока гром не грянет, мужик не перекрестится“ („Kol nesudundės griaustinis, valstietis nesižegnos“, rus.) – puiki mūsų kaimynų patarlė padėčiai iliustruoti. Kodėl prakalbau rusiškai? Kaip mėgsta sakyti televizijos laidose apie gyvūnus: „Šis gyvūnas gamtoje turi tik vieną priešą“.  Lietuvos Respublika geopolitinėje „gamtoje“ taip pat turi tik vieną fizinį priešą – Rusijos Federaciją. Politkorektiškiems „prekiaukim, o ne kariaukim“ skaitytojams burnoje gali pasidaryti rūgštu, tačiau dalykų įvardijimas tokiais, kokie jie yra, neturėtų skatinti skrandžio rūgštingumo – geriau užsiimti subalansuota mityba, t. y. ruoštis galimai šalies gynybai iš anksto.

Taip, mes esame NATO nariai, taip, NATO sąjungininkai mus gins, tačiau jiems reikia iki mūsų atvykti. Esame nepriklausomi jau 31 metus, tačiau tik kelerius pastaruosius iš jų tvarkome geležinkelio vėžes i platiname kelius į Lenkijos Suvalkų pusę. Kur buvome dešimtmečius iki to?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)