1976-ųjų birželio 27 d., bendrovės „Air France“ laineriu „Airbus A300“, iš Tel Avivo į Paryžių skrido 248 keleiviai ir 12 įgulos narių. Lėktuvas pagal maršrutą leidosi tarpinėje stotelėje Atėnuose, tačiau Graikijoje keleivių laukė nemalonios permainos. Wilfriedas Bose'as ir Brigitte Kuhlmann – du vokiečių radikalai iš teroristinės grupuotės „Revolutionary Cells“ – bei du palestiniečių kovotojai iš „Populiariojo Palestinos išlaisvinimo fronto“, užgrobė lėktuvą ir pareikalavo pakeisti kursą į Libiją. Ten buvo papildytos kuro atsargos. Toliau „Air France“ laineris tęsė kelionę Entebės oro uosto kryptimi, kur juos pasitiko dar keli palestiniečių kovotojai ir kruvinasis Ugandos diktatorius Idi Aminas su savo kariais.

Teroristai pareikalavo 5 mln. dolerių išpirkos už keleivius, taip pat davė nurodymus paleisti 53 kalinius iš penkių skirtingų šalių. Izraelio vyriausybė gavo vos 48 valandas patenkinti reikalavimams, kitu atveju įkaitams turėjo būti įvykdyta mirties bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)