Menkės pavyzdys primena: su žuvų ištekliais elkimės atsargiai

Taigi, kaip pradeda savo pasakojimą pašnekovas, žuvų ištekliai būtinai skaičiuojami, ypač ten, kur vyksta verslinė žvejyba. Be to būtų neįmanoma nustatyti, kiek žuvų galima sugauti (žvejybos limitų) ir vykdyti tausojančios žvejybos, paliekant tiek subrendusių individų, kad jie produkuotų pakankamą populiacijos atsikūrimui ir gausos palaikymui palikuonių skaičių. Toks žvejybos reguliavimas, neleidžiantis subrendusių individų skaičiui sumažėti žemiau saugios biologinės ribos, yra skirtas išsaugoti žmogaus naudojamų žuvų išteklių.

Už žuvų išteklių tyrimų koordinavimą, duomenų apibendrinimą ir rekomendacijų žvejybos reguliavimui ir išteklių apsaugai teikimą Baltijos jūroje atsakinga Tarptautinė jūrų tyrinėjimo taryba (ICES). Kiekviena Baltijos jūroje žvejojanti ES narė turi įnešti savo indėlį į duomenų apie žuvų išteklius rinkimą pagal ES Žuvininkystės duomenų rinkimo programą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)