„Burj Khalifa“ turbūt dar ilgai bus aukščiausias, nes investuotojų noras stiebtis į aukštį priblėsęs. Šiuo metu aukščiausias iš statomų yra Malaizijoje kylantis „Merdeka 118“ – 644 m aukščio dangoraižisgreičiausiai bus užbaigtas kitais metais. Jei suveiks dangoraižių prakeiksmas, Malaizijoje po kurio laiko turėtų kilti krizė. Kinai stato net 15 dangoraižių, kurie bus aukštesni nei 400 m, tačiau 14 iš jų nesieks 500 m aukščio, o pats aukščiausias turėtų iškilti į 600 m aukštį, tačiau jo statybų pabaiga nežinoma.

Labai aukštų dangoraižių statymas vertinamas prieštaringai. Didelė statybos ir priežiūros kaina. Ir taip buvo visada, tačiau, nepaisant to, kai kuriuose miestuose jie dygo labai sparčiai. Dangoraižiai-rekordininkai dažnai susiję su ekonominėmis krizėmism ir tas ryšys vadinamas „dangoraižių prakeiksmu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)