Šis straipsnis pirmą kartą Delfi portale buvo publikuotas 2018-04-15.

Joje – ir karas su Vermachtu, ir sovietinė okupacija, ir lageriai, kuriuose žmonės mirdavo vienas po kito, kelias per Kazachstaną į pabėgėlių stovyklas Rodezijoje (britų kolonijinis pavadinimas, skirtas įvardinti teritoriją Afrikoje, apimančią dabartinę Zambiją ir Zimbabvę), išvykimas iš pokarinės Britanijos į JAV ir darbas šachtoje.

„Mano tėvai apsistojo Volynėje (istorinis regionas Ukrainos šiaurės vakaruose, tarp Pripetės ir Bugo), pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, būtent ten jie ir susipažino. Tėtis buvo kariškis, iki Antrojo pasaulinio karo pradžios tarnavo 19-ame Volynės ulonų pulke, buvo vyresnysis vachmistras. Kai Vokietija užpuolė Lenkiją, su pulku dalyvavo mūšyje kaimo Mokraja, ten lenkams pavyko sulaikyti vermachto karius“, – pasakoja Ričardas. Pats Ričardas, Ričas – dailios figūros, neturintis nė gramo nereikalingo svorio vyriškis, mūsų pokalbio metu jis nervingai glosto savo vokiečių aviganį.

Vokiečių nelaisvė ir katorga sovietų Šiaurėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)