Valdžia nusprendė, kad Vakarų kultūra sovietų liaudžiai kenkia

Tų metų spaudoje daugiausiai buvo aptarinėjamos Brežnevo knygos „Mažoji žemė“, „Atgimimas“ ir „Plėšiniai“. Kita ne mažiau svarbi tema: laimėjimai, užkariaujant kosmosą – pirmą kartą į orbitą išėjo tarptautinė rusų ir čekoslovakų įgula. Sovietų liaudis daugiau nei tris mėnesius stebėjo didmeistrio Anatolijaus Karpovo mačą. Todėl žinią, kad atvyksta koncertuoti „Boney M“ į Sovietų Sąjungą, daugelis palaikė gandais.

Tada žmonės nežinojo ir to, kad iki „Boney M“ į Sovietų Sąjungą norėjo atvykti ir roko grupės „The Beatles“ bei „The Rolling Stones“ atlikėjai.

1969 metais SSSR kultūros ministrė Jekaterina Furceva išsiuntė savo pavaduotoją į Varšuvą, kuris turėjo apsilankyti ten surengtame „The Rolling Stones“ koncerte ir įvertinti, ar įmanomos tokios gastrolės Sovietų Sąjungoje. Grįžęs iš Varšuvos, sovietinis valdininkas atraportavo kultūros ministrei kad tai, ką pamatė, buvo sodoma gomora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)