„Baimės akys didelės“, pratęsiant vaizdingų posakių seriją, arba paprasčiau tariant – panika ir paranoja, dažnas karo palydovas. Užtenka prisiminti besaikį tualetinio popieriaus ar grikių kruopų pirkimą I-ojo pandemijos karantino metu ir noras prunkšti iš panikuojančių amerikiečių kaip mat praeis. (Ar lietuviai didžiausi panikuotojai pandemijos akivaizdoje? Apie tai rašiau ČIA). Juolab, kad tą 1942-ųjų vasarį šalis išties kariavo.

Praėjo kiek daugiau negu 3 mėnesiai nuo žymiosios Perl Harboro atakos, o JAV Vakarų pakrantės akvatoriją „papuošė“ japonų povandininių laivų aukos – visa eilė JAV prekybinių laivų, kurių „nepagailėjo“ japoniškos torpedos. Pačiam žemyne vis dažniau aidėjo mokomosios oro pavojaus sirenos, gyventojai temdė namų langus naktimis, saugodamiesi oro atakos ir stojo į savanoriškas ugniagesių komandas, o kariuomenė gabeno oro gynybos priemones ir rausė apkasus bei blindažus. Silpni skeptikų balsai skendo panikuojančių piliečių masėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)