Seserys gimė Harleme, Nyderlandų vakaruose, prie Spaarne upės. Jas savarankiškai augino darbininkų klasės atstovė, vieniša mama Trijn. Ji nuo pat mažumės mergaitėms diegė vieną labai svarbų suvokimą: už teisybę kovoti svarbu. Kuomet 1930-siais valdžią į savo rankas suėmė Adolfas Hitleris, drąsi mergaičių motina savo namuose suteikė prieglobstį žydams, disidentams ir gėjams, bėgusiems nuo nacių persekiojimo iš Vokietijos. Freddie Oversteegen tada buvo tik septyneri.

1939 m. jau visa Europa buvo pakibusi ant karo slenksčio. Sekdamos gyvu motinos pavyzdžiu mergaitės suprato, kad norint padėti kitiems, šiuo atveju pabėgėliams, jos visuomet privalo būti pasirengusios pasiaukoti. Aukšta motinos moralė ir begalinis principingumas buvo vieni pagrindinių seserų Oversteegen motyvacijos šaltinių, kurie jas skatino veikti ir priešintis tuomet, kuomet to labiausiai reikėjo.[1]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją