1. Tomas Ramanauskas: TAVĘS NEBELIKO: Apie technologines manipuliacijas, lemiančias savojo „aš“ praradimą

Tomas Ramanauskas


Savo pranešimą Tomas Ramanauskas pristatė taip: „Rašydamas dokumentinio filmo „Modernity Has Failed Us“ scenarijų narstau įvairius technologijų sukeltus pokyčius mūsų gyvenimuose. Vienas jų — asmeniškumo aptirpimas, pasireiškiantis paklaikusiu tempu, darbizmo kultu, narcisizmo priepuoliais, išmuštomis vertybėmis, diriguojamomis emocijomis ir kitais siaubais. Žinoma, mes neturime laiko į tai gilintis, juk reikia atsakyti į tris ką tik gautus ir labai degačius el. laiškus bei pakometuoti kolegos postą.“ Jei tarp šių eilučių atpažinote save, tuomet šis pranešimas kaip tik Jums.

Pranešimą galite peržiūrėti ČIA

2. Urtė Neniškytė: Smegenų ir kompiuterio sąsaja

Urtė Neniškytė

Kokiose sistemose naudojamas tiesioginis smegenų ir kompiuterio ryšys? Kokią pažangą atneša Neuralink darbai? Kokios pagrindinės vystymosi sritys ir kur itin laukiama proveržio?

Apie tai plačiau mokslininkė kalba savo parengtame pranešime, kurį rasite ČIA

3. Eugenijus Laurinaitis: Ar galima nusirašyti nuo Fenikso?

Eugenijus Laurinaitis

Kas nulemia savijautą, pasitenkinimą ar nepasitenkinimą darbe? Koks yra ryšys tarp emocijų, jausmų ir logikos? Kokios aplinkybės nulemia perdegimą? Ką galime padaryti, kad neperdegtume darbe, ar kaip iš perdegimo gelbėtis?

VIDEO šia tema yra ČIA

4. Guoda Azguridienė: Ar mūsų argumentai gyventi sveikai – racionalūs?

Guoda Azguridienė

– Ar mes racionaliai pasirenkame gyventi sveikai, ar dėl visuomenės spaudimo ir mados? – Iš kur mes žinome, kas yra gyventi sveikai? – Ar pastebim, kad labiausiai mes norim apsigauti? – Tai galų gale, ar mes norim rinktis, ar nelabai?

Pranešimą šia tema rasite ČIA

5. Laura Duksaitė-Iškauskienė: „Sexy“ darbas 2030-aisiais

Laura Duksaitė-Iškauskienė

Ką mes dirbsime ir kas dirbs mums po 10-20 metų; ar bus dar darbo žmonėms, ar jį pakeis robotai? kaip atrodys įmonės, kokius darbuotojus samdys ir ką žmonės dirbs kiekvieną dieną 2030 metais? Kaip turi keistis, augti ir prisitaikyti vadovai, kad darbo rinkoje būtų konkurencingi.

Šias prognozes galite peržiūrėti ČIA

Paulius Paulaitis: Mokamas turinys, arba Kodėl euras internete yra labai labai daug

Paulius Paulaitis

Internete daugėja mokamo turinio, kodėl visi tapo tokie gobšūs? Aš gi jau sumokėjau už internetą, kodėl dar turiu mokėti už turinį? Verslo žinios, Delfi Plius, 15MAX – negi rimtai už tai kas nors moka?

Tai klausimai, kuriuos kelia ne vienas išvydęs mokamą turinį internete. Kodėl šis turinys yra apmokestintas ir kam atitenka prenumeratorių sumokėti pinigai, LOGIN pranešime paaiškino DELFI Plius redaktorius Paulius Paulaitis.

Jį išvysite ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)