Begonija turi daug skirtingų ir labai įdomių liaudiškų pavadinimų, tokiu kaip: senbernis – dėl plaukuoto stiebo, kiaulės ausis, meškos ausis, erelio sparnas o nuo 1812 dar ir Napoleono ausis, nes kai kurių lapų forma ir spalva primena nušalusią ausį.

Begonija išskiria medžiagas, kurios valo orą ir dezinfekuoja jį, bei neutralizuoja elektromagnetinius laukus, taip pat begonija gerina imunitetą bei apsaugo jį nuo streso. Pastebėta, kad šalia šio augalo gerėja nuotaika, kyla darbingumas.

Populiariausios begonijų rūšys

Karališkos begonijos. Šių begonijų puošnumas jų lapuose, jie yra nuostabiai raštuoti. Lapų spalvos gali priminti tigro kailį, gyvatės odą, būti ryškiai raudonos spalvos arba turėti spiralės formos piešinį.

Visadžydė begonija. Tai yra vienmetė begonija, kuri labai ilgai žydi, net iki lapkričio mėn. Kuo puikiausiai auga kambario sąlygomis, taip pat dažnai galima sutikti gėlynuose. Žiedai nedideli, bet jų labai daug.

Gumbinės begonijos. Ypač įspūdingos stambiažiedės, kurių žiedai gali siekti virš 20 cm. Forma primena rožes ar gvazdikus. Šios begonijos vis populiaresnės. Žydi visą vasarą net šešėlyje, ant vieno krūmelio suformuoja daug įspūdingų didžiulių žiedų, kurie puikiai papuoštų kaip terasą su balkonu, taip ir gėlyną ar net sodą.

Priežiūra

Begonijos mėgsta šviesą, bet ne tiesioginius saulės spindulius. Jei begonijas sodinsite per tamsioje joms vietoje, puikiai vešės lapai, bet ne žiedai, jei per šviesioje – žiedai bus išblukę.

Sodinti begonijas reikia į derlingą ir purią dirvą. Begonijoms netinka molinga dirva. Šios gėlės mėgsta drėgmę. Laistyti reikia ne per šaltu vandeniu. Begonijos nemėgsta pavasarinio šaltuko, todėl sodinti į gėlynus jas reikia tik orams atšilus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)