Nauda šio nudilginimo tokia, kad kraujas akimirksniu nubėga į viršutinius odos sluoksnius, pagerėja kapiliarų darbas, taip stimuliuoja bendrą kraujo apytaką. Yra net specialūs gydymo metodai naudojant šio augalo nudilginimus. Jie efektyvūs gydant reumatą, artritą, aterosklerozę, venų varikozę.

Bet pūkuoti dilgėlės plaukeliai tik saugo vitaminų lobyną, esantį dilgėlėse. Vitamino C šitoje piktžolėje 4 kartus daugiau nei citrinoje, jos sudėtyje gausybė ne tik vitaminų, bet ir mineralų. Preparatai iš dilgėlės gydo mažakraujystę. Užpilus iš šios vaistažolės rekomenduojama gerti moterims po gimdymo, nes gerina kraują, jame padidėja hemoglobino kiekis bei mažina kraujavimą, dėka vitamino K, kuris didina krešėjimą.

Kompresai iš dilgėlės naikina kenksmingus mikroorganizmus bei skatina žaizdų gijimą.

Pavasarį iš surinktų jaunų dilgėlių sriuba yra ne tik skani, bet ir turi daugybę vitaminų. Arbata iš šviežių ir džiovintų lapų yra labai malonaus skonio, be to, puikiai valo organizmą, o ypač kraują. Nuoviras plaukams skalauti ne tik sustiprins plaukus, bet ir išgydys nuo pleiskanų, o vanta iš dilgėlės kuo puikiausiai malšina skausmus.

Bet lyg to būtų maža, dilgėlė priskiriama prie afrodiziakų, ji įjungia seksualinio susijaudinimo procesą vyrų ir moterų kūne. Neatsitiktinai ekspertai priskiria ją prie afrodiziakų: šiame deginančiame augale yra medžiagų, kurios tiesiogiai sustiprina lytinį potraukį ir stimuliuoja seksualinį aktyvumą. Seniai žinoma: kai kuriems augalams ir produktams įprasta skatinti jausmingumą. Medicina šiandien pripažįsta šį faktą. Daugelis medžiagų, kurias gauname kartu su augaliniu maistu ir gėrimais, yra panašios į hormonus, kurie gali skatinti seksualumą. Tokios medžiagos vadinamos afrodiziakais (senovės graikų grožio ir meilės deivės Afroditės vardu), įvairios augalinės ir gyvūninės kilmės medžiagos, skatinančios lytinį potraukį ir aktyvumą, potenciją. Šių medžiagų ypač gausu dilgėlėje.

Kaip ir kiekvienas vaistas, taip ir dilgėlė gali būti pavojinga žmonėms, alergiškiems dilgėlėms bei turintiems kitų susirgimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)