Gelatologija (mokslas apie juoką) mano, kad yra 45 humoro rūšys, bet mes pabandysim rasti po filmą ar serialą bent pagrindinėms iš jų. Jūsų dėmesiui, geriausios pasaulio komedijos.

Fizinis humoras

Tai seniausia humoro rūšis, kurioje herojai krenta, griūna, virsta, atsitrenkia į ką nors, nukrenta nuo kur nors ir visaip kitaip juokina mus užsigaudami. Dabar tokį stiliuką įvaldė „Youtube“, kuriame griuvinėjimo vaizdelius lenkia tik kačiukai, tačiau mes norim kažko, kas apie griuvinėjimus, bet su turiniu.

Lietuvoje bene žinomiausias tokio žanro filmas yra „Vienas namuose“ („Home Alone“). „Disney+“ kaip tik drąsiai išleido žiūrovų absoliučiai sudirbtą naujausią franšizės dalį „Vienas namučiuose“ („Home Sweet Home Alone“). Hipsteriai gal labiau žinotų „Jackass“ filmą ar laidas, arba daugumą to, kur vaidina Jimas Carry. Vaikai – „Tomą ir Džerį“, Jackie Chaną ar kitus „smurtinius“ multifilmus. Kai kam nostalgiškai suskambės galvoje „Rožinės panteros“ („The Pink Panther“) įkyri muzikėlė, o kai kas su šypsena prisimins Poną Byną. Aš – norėjau rinktis ką nors iš Sashos Barono Coheno filmų; jo „Diktatorius“ („The Dictator), „Boratas“ („Borat“) ar mažiau žinomi „Bruno“ ar „Ali G“ tikrai verti pamatyti. Tačiau norisi parodyt jums ką nors, ką vargu ar esate matę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją