Visi laukia nesulaukia, kada „Amazon Video Prime“ paleis savo milijardinį „Lord of the Rings“ ir daugiasezonį „The Wheel of Time“, „Apple TV+“ savo prabangųjį „Foundation“, o „Disney+“ dar vieną komiksinį serialą „Hawkeye“ ir dar vieną „Star Wars“ spinofą „The Book of Boba Fett“. Visi nekantrauja, kol „Hulu“ atgaivins komiksą „Y: The Last Man“, „Showtime“ padarys serialą pagal megapopuliarų žaidimą „Halo“, „HBO Max“ ekranizuos puikią knygą „Station Eleven“, o „Netflix“ pristatys naują „Vikings“ iteraciją „Valhalla“, atgijusią anime „Cowboy Bebop“ ir tokius senus gerus hitus kaip „The Witcher“ ir „Stranger Things“. Bet šiam momentui naujienų nežadama labai jau daug. Perbėkim per tai, dėl ko bus verta pasispraginti bliūdą kukurūzų ir kokį lietingą savaitgalį pasinerti į binge watch malonumą.

Serialas Lupin

Populiariausia Lietuvoje VOD platforma mums žada... nieko gero. „Lupin“ antras sezonas. „Elite“ – ketvirtas. Ištrauktas iš archyvų, dar praeito tūkstantmečio, brolių Coenų – „Big Lebovsky“ ir dar kuokštelis senų filmų. Panašu, kad „Accuweather“ išpranašavo „Netflixui“ karštą vasarėlę ir jie nusprendė nelepinti savo atostogaujančių prenumeratorių. Nu ir apsieisim. Juk dabar konkurencija tokia, kad tik užtektų pinigų, o jau ką žiūrėti tai tikrai užteks.

Jei daugiau nieko, be „Netflix“, neturit, tai pabandykit mielą komiksinį serialą „Sweet Tooth“. Atrodo labai simpatiškai.

„Disney+“

Peliukas Mikis paruošė mums vieną laukiamiausių metų naujienų. „Loki“. Išdykėlis dievas iš „Marvel Comics“ įneš sumaišties ir linksmybių į sausoką ir gana susipainiojusį komiksinių herojų pasaulį. Nors „Disney“ tikrai nėra kompanija, kurioje apsigyventų drąsa ir išskirtinumas, bet tikėtina, kad „Loki“ bus bent jau išradingas ir stengsis dažnai įterpti į savo kalbą išradingų punchlines, kad mus prajuokintų. Be to, peliukas nemėgsta gaminti filmų, kuriuos žiūrėti galima tik po 11 vakaro, todėl tikėtina, kad šypsotis ir vėl galės visa šeima.

The „Mysterious Benedict Society“. Šis „Disney+“ serialas jau atvirai vaikiškas. Trentono Lee Stewarto parašytos net šešios vaikiškos knygos atrado savo skaitytoją; tikėtina, kad atras ir žiūrovą. Ypatingi vaikai, ypatingi nuotykiai, gaila, kad padarymas toks atvirai vaikiškas. Nes, šiais laikais, skirtumas tarp jaunų suaugusiųjų ir suaugusiųjų auditorijos toks mažytis, kad aš ir pats dažnai pasilepinu serialais, kurie lyg ir būtų skirti jaunesnei auditorijai. Bet ir šitas serialas atrodo prabangiai ir kokybiškai padarytas, tai bus tikrai įdomu pabandyti.

Vaizdo darytojai atranda siaubo karalių Stepheną Kingą iš naujo. Kažkada jis buvo gausiai, bet labai jau nesėkmingai statomas autorius. Dabar gi – ne tik madingas, bet ir mylimas intelektualesnių platformų. Jo „The Ousider“ per HBO pakeitė žanro įpročius ir pakėlė siaubo filmą į naują lygį. Jei dar nematėt, pažiūrėkit, o mes lauksim „Lisey’s Story“. Serialo, sukurto pagal 2006 metų siaubo maestro knygą, gavusią ir siaubo „Oskarą“ – „Bram Stocker Award“ apdovanojimą. Ekranizacijai netrūksta nei žvaigždžių, nei pinigų, o už gamybą atsako žymusis J. J. Abrams. Žvaiždėtas holivudo antrepreneris, kuris moka padaryti reginį ir įtikinamą atmosferą. Todėl IMHO visai verta laukti ir belaukiant pasvarstyti, kad „Apple TV+“ yra pigi ir vis gerėjanti platforma. Vien Tedas Lasso su Jasonu Sudeikiu yra vertas tų kelių eurų abonemento, o juk vasarą ateis ir šio serialo antras sezonas ir daug kitų neblogų serialų.

„HBO Max“

Platforma ir toliau leis naujus ir perimtus iš „Warner Bros.“ serialus ir filmus. Tai viena didžiausių filmotekų pasaulyje su Hariu Poteriu, Batmenu, Hobitu, Godzila, Tomu ir Džeriu, „Draugais“ ir dar biesas žino kokiais herojais ir antiherojais. Tai DC komiksų pasaulis, „Crunchyroll Collection anime“ ir seni geri „Sopranai ir Co“ iš senojo HBO. Todėl platforma nesiskundžia produkcijos gausa, o jų orientacija į protingesnį nei vidutinis žiūrovą yra tikslinga ir mums patinkanti.

Taip pat tinginius ir sofos bulves džiugins ir tai, kad WB nusprendė filmų premjeras daryti tuo pačiu metu ir kino teatruose, ir „HBO Max“. Todėl birželį paskutinis „Išvarymas 3“ („The Conjuring 3“) siaubo filmas bus ir per strymą.

Dar rodys „In the Heights“ miuziklą, pilną seksualių lotynų Amerikos ritmų.

Žodžiu, virš 50 senų hitų ir kelios premjeros. Gaila, kad serialų mėgėjų nėra kuo labai pradžiuginti, bet, jei nepažiūrėjot gegužę, tai labai rekomenduoju pasiilgusiems tikro IQ hardo. Senas serialas „In Treatment“, kuris po ilgos pauzės gavo 4-tą sezoną per „HBO Max“. Sugalvotas ir parašytas izraelitų („BeTipul“), tris sezonus tas serialas buvo festivalių bomba ir savo versijas pagal jį padarė pusė pasaulio. Gal patiks ir jums, nes man tai patiko labai labai.

O jei pasidarys liūdna, tai gegužės pradžioje per „HBO Max“ išėjo „Draugų“ („Friends“) special‘sas. Prisiminkim kultą ir pasijuokim dar kartą.

Paskutinis eilėje – „Amazon Prime Video“

„Solos“. Fantastinės antologijos dabar ant bangos. Aš šiek tiek jų prisibijau, nes ne visi autoriai gali kurti pagal užsakymą. Ne visiems tuo momentu mūza tupi ant peties. Todėl dažnai jos būna netolygios ir pritemptos. Bet aktoriai geri. Fantastikos pasiilgau. Tai pažiūrėsiu ir vėliau parašysiu, ar patiko. O jūs bandykit patys, jei esat užsisakę šitą puikią platformą.

Antroji naujiena iš „Amazon“, suspense kriminalinė jaunų suaugusiųjų drama „Panic“. Kažko labai naujo nesitikiu, bet atrodo ganėtinai atmosferiška ir kokybiškai (as usual) padaryta. Treileris įdomus, o jei serialas patiks, paieškokit audible ir podcasto „Panic: Ghosts and Legends“. Kad iš temos gautumėt VISKĄ.

Tai tiek būtų pagrindinių strym kanalų naujienų. Žinoma, mažiukai irgi stengsis. Labai labai paprastų televizinių produktų kanalas CW padarys tokią rajoninę dramą „The Republic of Sarah“.

Neblogai atrodo gyvų numirėlių kanalo AMC padarytas šiurkštaus humoro sitcom „Kevin Can F**k Himself“.

O „Showtime“, nedidukas protingų ir įdomių serialų strymas, paleis įdomybę sporto mėgėjams „The Kings“, skirtą bokso karaliams Sugar Ray Leonardui, Marvinui Hagleriui, Roberto Duranui ir Thomasui Hearnsui. Nesu išskirtinis bokso gerbėjas, bet net man šitos legendos suvirpina širdį. Todėl būtinai pažiūrėsiu, o ir jums rekomenduoju.

Nuo šiol kas savaitę informuosiu jus apie kino, video ir strymų naujienas. Jei norit informacijos kasdien, sekit #LEMovies feisbuke. Jei norit iškirtinės info. Būkite patronais. Gero jums žiūrėjimo ir geros vasaros pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)