Iš kūrikų – į kūrėjus

Kai kada nors vėl šurmuliuojančioje Kaziuko mugėje būsite nešamas žmonių srovės, atidžiai dairykitės į šalis. Jei tarp puodų, mezginių ar kepinių jūsų žvilgsnis atsirems į savadarbį stendą iš žilvičio šakų, o ant jų išvysite sukabintus medinius drožinėtus bei dažytus paveikslus – stabtelėkite Šalia stovi pusamžis gana nekalbus suvalkietis, kuriantis išties unikalius meno kūrinius; paveikslus–skulptūras.

Zenonas Skinkys – jau pusamžį perkopęs suvalkietis ir, kaip pats sako, tikras suvalkietis – iki „kūno dugno“. Tik gyvenimo pirmoji pusė jokių sąsajų su menu nežadėjo. Ramus vidutiniokas po mokyklos nekūrė jokių didelių planų. Atitarnavo tarybinėje armijoje ir, nesukdamas sau daug galvos, ėmė dirbti vienoje katilinėje... kūriku. Kaip pats su šypsena prisimena, ir laisvo laiko, ir pinigų, ir panų – užteko.

Bet čia užtiko skelbimą: „Rajono kultūros namams reikalingi dailininkai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją