Tačiau pas mus riaušės kilo visai ne dėl to. Užtenka ir savų batalijų. „Gerovės valstybę matysime kaip savo ausis, nebent sapnuose, nes Jo Ekscelencija pirmosios kadencijos pirmaisiais metais atrodė gana apsnūdęs“, – piktinosi užkietėjęs neurastenikas, ir jį iškart primušė tie, kurie Prezidentui ką tik baigė pinti ąžuolų vainiką. „Daukanto aikštėje kol kas vyksta tik intensyvi angarija – priverstinis verbavimas į valstybės tarnybą“, – nesiliovė kritikuoti primuštasis. „Tuo ilgą laiką vertėsi ir premjeras, bet žiūrėk, kaip susitvarkė! Lietuvos angelas sargas, t. y. Angela Merkel, dabar yra Skvernelis. Prezidentai keisis, o jis stovės kaip uola, nes turi valdžią ir pinigus“, – replikavo įžvalgus šizofrenikas. „Tačiau Ministras Pirmininkas turi ir bėdų – generolui Aurelianui, išvargintam mūšių su koronavirusu, pelnytai išvykus atostogauti, situacija iškart komplikavosi, vėl reikės stropiai maskuotis, maža to, pažeista korupcijos voratinklių, visai iškrito iš rikiuotės e-sveikata. Tiesa, ministro įvaizdžiui tas nė kiek nepakenkė“, – nuobodžiai svarstė flegmatikas.

Čia atšvilpė Viesulas, Lietuvos darbdavių konfederacijos prezidiumo narys, kaukdamas: „Lietuva – Europos Sąjungos baudžiauninkų kraštas!“ Jam pritarė „Dviračio šou“ vedėjas Sūrskis, sakydamas, kad jo senelis stribas tą numatė jau prieš pusšimtį metų. Griebęs Mauzerį, dviratininkas nuskuodė nežinoma, turbūt Briuselio kryptimi.

„Pakako menko lietaus, kad elektroninės sistemos būtų paralyžiuotos be jokių kibernetinių Kremliaus atakų!“ – piktdžiugiškai pranešė aiškiai pasiligojęs skeptikas. Politiškai nuovokesni asmenys jam iškart atšovė, kad dabar veikiama daug subtilesniais būdais. Antai prie Karaliaus Mindaugo tilto stūksantys nebaigti Maskvos namai tapo reklaminiu stendu – ant jų stogo buvo nupieštas didžiulis paties Putino vyriškas pasididžiavimas su visais „pričendalais“, juk amžinam savo prezidentavimui samodūras pasirinko labai ambicingą šūkį: „Rusų Džeimsas Bondas!“

„Štai pavyzdys – balotiruokimės lokaliai, bet reklamuokimės globaliai! Ne taip, kaip pas mus – kandidatuos koks nors Pupų Dėdė, Palangos Juzė (LSDDP), Krivių krivaitis (LŽVS), gal dar išlįs ir koks nors Pilypas iš kanapių“, – dėstė juodai nusivylęs ciklotimikas. „Puiku, kad užsiminėte apie kanapes! Ar žinote, kad per šiuos rinkimus susigrums ir Lašininis su Kanapiniu?“ – suktai pasiteiravo budrus paranojikas.

„Nesąmonė, juk čia ne Užgavėnės!“ – pasipiktino politiškai pasikaustęs etnokultūrininkas. „Būtent! Tai ir bus elektoratą klaidinantis manevras! Karbauskis, užsiauginęs storus politinius lašinius, iškvies į dvikovą Šimašiaus mūzą Armonaitę, kuri agituoja už laisvę narkotikams, t. y. nori įteisinti rekreacines kanapes.“

Užuodęs lašinius, atsibudo apkasuose taikiai tūnojęs bulimikas: „Ar prisimenate, ką kadaise sakė Winstonas Churchilis? Pasak jo, šunys žiūri į žmones iš apačios, katės – iš viršaus, tiktai kiaulės mus laiko sau lygiais. Mokslininkai jau seniai įrodė, kad esame labai panašūs – dėl fiziologinių savybių kiaulėms nesiseka pažvelgti į dangų, jos nemoka žiūrėti į priekį, tačiau turi itin gerą uoslę, todėl pačios pirmos atskuba prie lovio.“

„Vėl keiksite Viktorą U.? Žmogus iš pašaknų pasikeitė – užuot pats lindęs į valdžią, parems tą premjerą ir tą koalicijos ašį, kuri išgelbėjo jam sėdynę, kad neatsidurtų anuomet dar veikusioje įstaigoje anapus dabartinio Šimašiaus pliažo“, – situaciją karštai pakomentavo arši blondinė.

„Cherchez la femme!“ – džiugiai klyktelėjo asmuo, įtartinai panašus į alfonsą Grigaitį. Kareiviams moterys visada sušildo širdis ir suminkština smegenis. Visus ir dabar užplūdo prisiminimai. Kai imtasi jais dalytis, vienas guvus 31 metų klaipėdietis pasigyrė, kad savo karštas glamones su ištekėjusia moterim ne tik nufilmavo, bet ir liepė sugulovei susimokėti 20 tūkstančių eurų, kad „to visko“ jis nepaviešintų internete. Vyrai, nieko nežinoję apie tokią verslo rūšį, gyvai susidomėjo, tačiau kiaurai viską permatantis prokuroras Kiaurakis baisiai pasipiktino: „Pasitaiko, kad meilužiai tampa priešais, švaistosi kaltinimais, kaip koks Johny’s Deppas su savo kažkelintos eilės žmona Amber, vienas kitam grasina, žada paviešinti kokius nors gėdingus dalykus, tačiau kad už tokio pobūdžio šantažą būtų reikalaujama šito-o-okio dydžio sumų, dar nesu girdėjęs!“

Pagrindinis tų įrašų herojus, režisierius, operatorius bei prodiuseris prokurorui atšovė, kad tokie menininkai kaip jis netrukus lengviau atsikvėps, nes galės nevaržomai filmuoti žalčius, gyvates, barakudas, lovelasus, žigolus ir kitus meilės verslo atstovus, mat Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija ką tik nusprendė, kad nedraudžiama savo namuose daryti vaizdo ar garso įrašų, dėl kurių visai nebūtina perspėti asmenis, tuo metu esančius tose patalpose.

O dabar spėkite, kodėl Aureliano reitingai kyla, nors sveikatos apsaugos sistema grimzta į dugną? Todėl kad jo meilužis COVID-19 niekur nesitraukia!

Šiaip ar taip, laisvė menui ir kanapėms!

Tiesiai iš politikos kiaulidės