„Iš viso moterų figūros tipų yra penki. Keturi dažniausiai pasitaikantys – smėlio laikrodis, trikampis, stačiakampis ir apskritimas. Penktasis – apversto trikampio figūros tipas – priskiriamas prie vyriškos figūros ir dažniau yra būdingas moterims, kurios kultivuoja plaukimo, irklavimo sporto šakas“, – teigia įvaizdžio konsultantė.

Nors savo figūros tipą preliminariai galite įvertinti atidžiai apžiūrėjusios kūno proporcijas veidrodyje, vis dėlto tiksliausias būdas – išmatuoti apimtis. Išsimatuokite krūtinę, juosmenį ir klubus. Didžiausias ir mažiausias matmuo pasufleruos, kokia geometrinė figūra atitinka jūsų kūno linkius.

Pavyzdžiui, jei didžiausias matmuo yra ties klubais, o mažiausias – ties pečiais ir krūtinės linija, jūs – standartinis trikampis. O štai stačiakampio figūros tipas bus tuo atveju, jei visi matmenys – panašūs.

Toliau ne tik papasakosime apie tai, kaip atpažinti savo figūros tipą, bet ir pasidalysime patarimais, kokių drabužių dairytis parduotuvėse, o kokių – vengti.

Asta Nevedomskytė

Smėlio laikrodis

Smėlio laikrodis ilgą laiką buvo laikomas idealia moters kūno proporcija – biustas ir klubai yra platesni ir išraiškingesni, tačiau liemuo – siaurutėlis. Šiam figūros tipui tinka daugelis drabužių modelių, o ypač tie, kurie pabrėžia moteriškas linijas. Svarbiausia yra neužgožti savo kūno proporcijos nereikalingomis detalėmis.

Jei jūs – smėlio laikrodžio figūros tipo, spintoje turėkite bent kelis juosmens diržus. Jais apjuosusios suknelę, švarką ar paltą, sukursite harmoningą įvaizdį ir išryškinsite natūralius linkius.

Būkite atsargios su oversize (liet. padidinto dydžio) drabužiais: netinkamai suderinti, jie gali suteikti papildomos apimties kūnui. Greitas triukas norinčioms dėvėti laisvų formų rūbus – marškinių ar megztinio kamputį užkišti už diržo ar kelnių ir taip išryškinti liemens liniją.

Suknelė – sujuosiama per liemenį.

Sijonas – pieštuko formos.

Kelnės – platėjančios į apačią arba tiesaus silueto.

Švarkas – sujuosiamas diržu arba su įsiuvais, išryškinančiais juosmenį.

Trikampis, arba kitaip – kriaušė

Šio tipo figūrai būdingi platesni už krūtinę ir juosmenį klubai, proporcingai lieknas liemuo. Jei norite vizualiai pridėti ūgiui kelis centimetrus, rekomenduojama rinktis kelnes ir sijonus aukštesniu liemeniu. Probleminė šio figūros tipo sritis dažniausiai yra klubai. Jei norite juos maskuoti, galima rinktis į apačią platėjančius vidutinio ilgio (midi) sijonus, tiesaus kirpimo ar plačias kelnes.

Į apačią platėjantys siluetai nesuteiks papildomos apimties, jei ties liemeniu bus įsiūta juosta, o ne guma, taip išvengsite papildomų raukinių ties pilvo linija. Norint nukreipti dėmesį nuo platesnių klubų, taip pat rekomenduojama atidengti dekoltė sritį dėvint gilesnės V formos iškirptės palaidinę ar suknelę.

Taip pat galima rinktis švarkus dideliais atvartais, marškinius su kišenėmis, drapiruotėmis, prisiūtomis detalėmis krūtinės zonoje, kurios vizualiai sukurs didesnės krūtinės vaizdą.

Šio figūros tipo moterims reiktų vengti šviesių spalvų apatinės dalies drabužių, didelių kišenių ar detalių ant kelnių, sijonų, antraip galite vizualiai praplatinti ir taip plačius klubus.

Suknelė – A silueto.

Sijonas – midi ilgio, platėjantis į apačią, gali būti klostuotas.

Kelnės – tamsesnių spalvų, į apačią platėjančios arba tiesaus silueto aukštu juosmeniu.

Švarkas – trumpas, iki juosmens.

Apverstas trikampis, arba kitaip – braškė

Apversto trikampio figūros tipo moterų viršutinė kūno dalis yra platesnė ir dominuojanti, liemuo ir kojos proporcingai lieknos bei grakščios. Drąsiai rodykite ilgas, lieknas kojas. Kelnes ar sijonus rinkitės šviesių spalvų, į apačią platėjančius ar paaukštintu liemeniu.

Šio figūros tipo savininkėms ypač aktualu išryškinti liemenį diržu. Viršutinei daliai rekomenduojama rinktis neutralias tamsesnes spalvas, vengti įstrižų linijų, didelių atvartų ar kitų detalių krūtinės zonoje.

Venkite palaidinių atvirais pečiais, įstrižų linijų, gilių V formos iškirpčių bei marškinių su kišenėmis krūtinės zonoje.

Suknelė – sujuosiama per liemenį.

Sijonas – midi ilgio, platėjantis į apačią, gali būti klostuotas.

Kelnės – šviesių spalvų, platėjančios į apačią arba tiesaus silueto.

Švarkas – laisvo kirpimo su liemenį pabrėžiančiu įsiuvu.

Stačiakampis, arba kitaip – pieštukas

Stačiakampio arba pieštuko figūros tipo moterų pečiai, klubai ir liemuo yra toje pačioje linijoje. Gali būti ir itin lieso, ir pilnesnio sudėjimo. Atkreipusios dėmesį į mados pasaulį, netruksite pastebėti, kad modeliai dažniausiai atitinka būtent stačiakampio figūros tipą.

Norint kūno linijoms suteikti moteriškumo, galima vizualiai paryškinti juosmenį diržu arba rinktis kelnes ar sijoną paaukštintu liemeniu. Šiam figūros tipui ypač tinka oversize drabužiai, natūralių kūno linkių iliuziją gali suteikti drabužių sluoksniavimo technika.

Suknelė – X silueto, paryškinanti liemenį, ar platėjanti A silueto.

Sijonas – pieštuko formos ar midi ilgio, platėjantis į apačią.

Kelnės – aptemptos ir į apačią platėjančios.

Švarkas – tiesaus, griežto silueto arba sujuosiamas diržu.

Apskritimas, arba kitaip – obuolys

Apskritimo figūros tipui būdinga pilnesnė viršutinė kūno dalis: biustas didesnis už juosmenį ir klubus, proporcingai lieknos ir grakščios kojos. Probleminę vietą, šiuo atveju – pilvo sritį, rekomenduojama atsverti privalumais – dailia dekoltė sritimi ar lieknomis kojomis. Atidengus kojas, nereikėtų persistengti su dekoltė sritimi ir atvirkščiai.

Vilkėdama ilgarankovius drabužius, šiek tiek paraitokite rankoves ir apnuoginkite rankų riešus. Šis stilistų dažnai naudojamas triukas vizualiai sukurs lieknesnio silueto įspūdį.

Apskritimo figūros tipo moterims puikiai tinka A silueto suknelės, palaidinės, paltai, asimetriškos linijos. Taip pat rekomenduojama rinktis oversize drabužius. Vengti dvieilių švarkų ar paltų, palaidinių pūstomis rankovėmis, klosčių ties pilvo zona.

Suknelė – mini A silueto.

Sijonas – midi ilgio, asimetriškų linijų.

Kelnės – aptemptos ar cigaretės formos, vidutiniu ar paaukštintu liemeniu.

Švarkas – languotas oversize.

Straipsnyje panaudotos „Shutterstock“ iliustracijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)