Čia ne apie corona virusą. Dar anksti apie pastarąjį kažką „rašliavoti“, palaukime paūmėjimo. Čia apie tai, kaip kvailys brolis „išdūrinėja“ protingus ir ar yra dar likę Žemėj gyvybės, o gal gyvuosius NASA jau transportavo į Mažojo princo planetą Marsą?

Mielos moterys, panelės vyrai, vaikinai, prabuskit iš sapno, gyvenkit gyvenimą savo. Linkiu siekti laimės, bet visų pirma – proto, nes jojo stygius – ryškus kaip švyturio blyksnis, uosto link vilioja laivus paklydėlius. Turiu mintyje nuomonės formuotojų įtaką, jūsų naivumo dėka kraunant jiems nemenka iždą. Štai kokia baobabų šaknų raizgalynė, net užjūryje šitokio „biznio“ dėka ir monarchija byra. Sussex Royalis dienraščių topuose išstūmė Brexitą ir net Irano konfliktą. Verslumas! Primark vitrinos „nukabintos“ Royal damų suknelių eskizais. Kiniečių „vergai“ vos spėja suktis: suknelių modeliavimas, primatavimai (ant plastikinių manekenų nuogų kūnų, todėl visos vieno fasono, pigiausio sintetinio pluošto…) – visų svajonė būsim lyg Royal Highness. Tik ar šitoks verslumas Mme Legard pagirtas būtų?

Radijo eteryje girdėjau komentarą, esą teatre „spektaklių ekspertai“ reikalauja popcornų. Negavus, siunčia spyrį link demokratijos vartų. Kita vertus, duonos ir renginių reikalavo ir Romos Imperijos gyventojai, tai gal nieko bloga? Teko ir man klausytis Chopino, publikai šokoladinių ledų ir „aliejuotų“ traškučių pakuotes lupant. Kažkoks nesmagus jausmas buvo apėmęs. Kaip važiuojant viešuoju transportu bijai kontrolės, nepaisant to, kad bilietas rankoj. O Maestro – atskiras Ačiū. Už nuostabiausią kūrinį, Atminimą Čiurlioniui, kurį man sugrojus kažkas paprašė kopijos ir išsivežė į Europos sostine Londoną! Tik aš tokio komplimento ekstazės viršūnėje, o gal dar gyvo patriotizmo kuždesiui bruzdant, paskubomis įgrūdau kopiją savąją – taip ir likau be natų. „Bala nematė“, neužilgo klausys kaip skamba Laisvosios Europos balsas.

O iš varpinės savo siunčiu atjautą gilią, lietuviško švietimo žibintų blyksniams rimstant. Baobabų šaknys jau viską apėmę, kaip sakė princas, žemė skyla ir rožės daigeliui vietos neliko. Apsaugok Dieve, nuo mokslo keitimo programų, naujų vadovėlių leidimo ar egzaminų pertvarkytojų „sapalionių“. Pirmiausia, žibalinius švietimo šviestuvus į europinį standartą atitinkančias lemputes pakeiskit. Ryškesnės šviesos trūksta, prieblandoj šedevrų nesukursit.

O pabaigai, „Quand on a terminé sa toilette du matin, il faut faire soigneusement la toilette de la planète“, tik nepamirškite tualetinio popieriaus, kad nenutiktų kaip marių teršėjams, tiek ritinių prigamino, o reikalui prispyrus su savimi pasiimti pamiršo. Na, bet jei kaip sako, Marse vandens klodus rado, kur Niagaros kriokliai krenta, vandenynai ir jūros ošia, o bangos gintaro luitus meta, deportacija, matyt, neišvengiamybė, todėl naikinkit viską aplinkui. Bet žemė skyla – kaip pasiaiškinsim Mažajam Princui?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)