Ši recenzija nebus profesionali, viską vertinsiu iš savo subjektyvios pusės – taip, kaip aš mačiau šį serialą ir jo pagrindinius veikėjus. Kadangi domiuosi psichologija, mane labai sužavėjo pagrindinio veikėjo, Gregorio Hauso, charakteris, kurį vaidino Hugh Laurie. Hausas ironiškas, kartais net groteskiškas, egoistas, laužantis taisykles, darantis tik tai, kas jam naudinga, apskaičiuojantis kelis žingsnius į priekį, bijantis įsileisti teigiamas emocijas, nelaimingas. Galbūt šis veikėjas man patinka, nes jame atrandu dalį savęs.

Per visus 8 sezonus matosi, kaip keičiasi jo asmenybė. Praktiškai Hausas nesikeičia, nes yra įsitikinęs, kad žmonės nesikeičia, tačiau 8 sezono pabaigoje jo veiksmai nuveda jį į akligatvį. Jo vienintelis draugas, kuriuo Hausas visada pasitiki, suserga vėžiu ir jam lieka gyventi tik 5 mėnesiai. Hausas, bandydamas draugą įkalbėti gydytis, padaro išdaigą visai ligoninei, ją užtvindo vandeniu. Kadangi jis buvo anksčiau laiko paleistas iš kalėjimo, jis už savo išdaigą turėjo kalėjime atsėdėti 6 mėnesius. Tada prasidėjo jo žaidimas su savo sąžine. Jo visas gyvenimo džiaugsmas įveikinėti mįsles, tačiau jis pasirinko draugą. Inscenizavo savo mirtį ir su draugu išvažiavo į kelionę.

Tikrai pripažinsiu, kad verkiau ir juokiausi ne vieną kartą, nes serialas yra labai jausmingas. Jame galima pamatyti visko: juodo humoro, dramos, juoko, džiaugsmo, nusivylimų ir pakilimų. O pabaiga sukrėtė labiausiai, nes vieną minutę buvo liūdna, o kitą minutę aš juokiausi.

Tikrai patariu pamatyti šį serialą ne tik dėl spalvoto siužeto ar stiprių charakterių, bet ir dėl profesionalių aktorių, kurie nė minutei nebuvo išėję iš savo vaidmens, nevaidino perdėtai, kaip dažnai būna visokiuose telemūndo presento serialuose, bet, be abejo, lyginti šį šedevrą su indiškom keverzonėm neverta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją