Džordanos Butkutė – mylima Lietuvos popscenos žvaigždė, kurią su entuziazmu gerbėjai pasitinka pilnutėlėse koncertų salėse. Savo apranga dainininkė primena mistinę burtininkę, stilingą moterį. Atlikėja sukaupusi begalę sceninės patirties, todėl ji puikiai valdo salę, euforijos apimti gerbėjai nesėdi pasyviai savo vietose, stojasi, užpildo erdvę tarp žiūrovų vietų ir scenos, linguoja muzikos ritmu. Aiškus, lyriškas tekstas lietuvių kalba, muzikos ritmas žavi žiūrovą. Lietuviškos estrados žvaigždę, net užkulisiuose lydėjo susižavėjusių gerbėjų šūksniai: „myliu“, „faina“, „apsikabinam“. Kokia gi šios atlikėjos grožio paslaptis?

Dalelė sielos

Kai priėjome daryti interviu, atlikėją glebėsčiavo kauniečių šeima, kurios jauniausiajai šeimos narei – devynmetei mergaitei nusišypsojo sėkmė loterijoje. Ji išlošė žvaigždės pirštines. O juk atlikėja Džordana Butkutė daugelį metų buvo tituluojama, kaip viena madingiausiai besirengiančių lietuviškosios estrados žvaigždžių. Mažoji neslėpė, kad mėgstamiausia jos daina – „Vienas namuose“.

Priartėjus prie atlikėjos, pastebėjome ištatuiruotas rankas. „Tatuiruotėse – visas mano gyvenimas. Jose ir natos, ir liūdinčios akys, ir mikrofonas. Šią tatuiruotę, nors ir didelė, brangi, aš būtinai turėjau turėti. Reikėjo nemažai pakentėti, bet joje pasakyta visa, kas aš esu, dalelė mano sielos“, – kalbėjo apie savo kūno piešinį Džordana.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius

iš Raseinių kilusi rock ir popmuzikos atlikėja atviravo, kad jos mamytė kilusi iš Šakių rajono. Pačiai atlikėjai Palanga labai patinka. Tačiau atšiaurus pajūrio oras reikalauja ilgesnės adaptacijos. Atvykus koncentruoti atlikėja tikina ne visuomet suspėjanti aplankyti tuos miestus, kuriuose jos koncertai. Dažniausiai prieš koncertą atvykstame iš vakaro. Man labai reikia apsiprasti su aplinka, ją pajausti, įkvėpti šio miesto oro gurkšnį.

Visada labai noriu nueiti prie jūros, tačiau atšiaurus pajūrio klimatas, drėgmė gali pakenkti balsui. Jau dabar jaučiu gerklėje nedidelį dirginimą, tad vaikščioti po Palangą prieš koncertą nerizikavau“, – pasakojo apie savo įspūdžius Palangoje atlikėja.

Pasidaro neįtikėtinai gera

„Nepaisant ilgametės sceninės patirties labai jaudinuosi prieš kiekvieną koncertą. Kiekvienas išėjimas į sceną, man tarytum paskutinis. Stengiuosi atiduoti visą save. Kai pamatau žmonių akis, jie pradeda linguoti kartu su mano muzika, man visada pasidaro neįtikėtinai gera. Būti Palangos koncertų salėje man labai buvo gera. Čia, kitaip nei didžiausiose arenose, žiūrovai pakankamai arti, galėjau nuoširdžiai, betarpiškai su jais bendrauti. O tai man labai malonu. Publika Palangoje mane sutiko ypatingai šiltai. Iš pradžių sėdėjo, buvo nedrąsi.

Tuomet, kai matau, jog į koncertą susirinkę žmonės sėdi savo vietose lyg žiuri, ir dainuoti kažkaip nejauku. Džiaugiuosi, kad žmonės greitai reaguoja į mano pakvietimą, pakilti iš savo vietų, įsilieti į bendrą garso, muzikos šventę. Kartu džiaugtis, šokti, linguoti. Tuomet atmosfera iškart jaukesnė pasidarė, bent jau man, kaip atlikėjai“, – kalbėjo scenos dievaitė.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius

Visą gyvenimą klausiausi roko

Pasiteiravus, o kokia gi muzika pačiai Džordanai arčiausiai širdies. „Man visą gyvenimą patiko rokas. Visada su susižavėjimu klausiausi roko grupės „Impulsas“, užaugau su „Led Zeppelin“, „Iron Maiden“, „Metallica“. Man šie muzikantai giliai širdyje“, – kalbėjo apie savo pamėgtą muziką garsi atlikėja. Akivaizdu viena – viena garsiausių šalies atlikėjų šiandien gyvena geriausius savo gyvenimo metus. Geidžiama televizijų, surenkanti pilnutėles arenas gerbėjų, lepinama mylinčio vyro ir kerinčios išvaizdos dama.

Džordana nė iš tolo neprimena laikui pavaldžios moters, todėl nesikuklinome paklausti, kur jos grožio paslaptis.

„Kiekvienos moters grožio paslaptis – mylintis vyras. Elegijus nuolat kuo nors lepina mane, o aš stengiuosi išlikti graži, prisižiūrėti. Džiugu, kad po kiekvieno koncerto jis rūpinasi mano poilsiu, žiūri, kad pailsėčiau, išsimiegočiau, pavalgyčiau. Po koncertų aš maloniai pavargstu. Manau, kad kiekvienas žmogus turi saugoti save, tuomet ir Dievas mus saugos. Linkėčiau visiems sveikatos, noriu, kad žmonės išmoktų džiaugtis ne vien koncertais, o ir kiekviena diena. Tad siunčiu visiem linkėjimus iš visos savo širdies: – Būkite sveiki ir laimingi“, – sakė Džordana Butkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)