Manęs nemyli ir nesupranta“, „nerandu antrosios pusės“, „mane išdavė“... Pažįstamos frazės?

Tokie nusiskundimai skamba ne tik moterų, bet ir vyrų pokalbiuose. Šios frazės su ašaromis tariamos psichologų ir koučerių kabinetuose, būrimo salonuose ar pas astrologus. Meilės kančių išvargintos moterys ieško pagalbos, o vyrai skandina liūdesį žalinguose įpročiuose ar neadekvačiai aktyvioje veikloje.

Meilė nuostabus ir tyras jausmas, tai kodėl taip griūva gyvenimai? Ko mes nesuprantame? Ką darome ne taip?

Pagrindinė meilės stygiaus priežastis – trūkumo jausmas viduje. Reikėtų suprasti vieną paprastą dalyką – meilės niekas negali duoti. Ji yra kiekviename žmoguje, tačiau mes dažniausiai apie ją mažai ką žinome. Tiksliau, net nesuvokiame kas tai per galinga energija.

Norite, kad jus mylėtų? Pirma pamilkite save patys

Jeigu esate pilnas meilės ir pasitikėjimo, tuomet jums lengva jausti šiltas emocijas brangiam žmogui bei gera priimti tokį patį atsaką be jokių išankstinių lūkesčių. Juk ne veltui liaudies išmintis byloja, kad kaip šauksi, taip ir atsilieps. Jei mūsų viduje stūgauja meilės alkani „vilkai“, tai ir atitinkamas atsakas sklis iš aplinkos.

Nei viena meilės kupina, harmoninga moteris nereikalaus iš vyro dėmesio ir nepriekaištaus, jog šis netinkamai myli. Ji pati savyje turės meilės tiek, kad užteks visai šeimai ir draugams. Taip pat elgsis brandūs vyrai.

Kaip tapti tokia švytinčia moterimi ar meilės kupinu vyru? Galiu įvardinti du būdus: vienas labai paprastas, kitas dar tik skinasi kelią į žmogaus suvokimą.

Taigi, kol vadovaujamės protu, ego ir šiek tiek širdimi, belieka tiesiog pamilti save tokius, kokie esame. Kuo daugiau dėmesio skirti šiai meilės būsenai, kol ji ištirpins visus vaikystės, paauglystės ir dabarties skaudulius.
R. Steponavičienė

· Tiesiog sąmoningai, kasdien skirti sau meilės jausmo tiek, kiek norisi. Tol, kol nebesijausite vienišas ir nemylimas. Juk niekas meilės iš mūsų neatima ir neriboja, tik „patogi“ aukos pozicija, vidiniai įsitikinimai bei kitų primestos programos.

· Eiti sąmoningumo ir dvasinio nubudimo link. Tada nebeliks to, kas suteikia meilę ir to, kas laukia meilės, nes jūs ir tampate šia energija bei atveriate jai visus kelius. Nebelieka atskirties ir savotiško dvilypumo. Juk gerai pagalvojus, keista, kad patys sau skiriame meilę lyg kitam asmeniui. Tačiau tam tikrame suvokimo lygmenyje pirmasis metodas tikrai padeda. Apie tikrąjį sąmoningumo kelią pasakoja dvasiškai nubudę žmonės, žinoma, tokių dar vienetai, tačiau jie skatina išeiti iš šio proto žaidimo.

Taigi, kol vadovaujamės protu, ego ir šiek tiek širdimi, belieka tiesiog pamilti save tokius, kokie esame. Kuo daugiau dėmesio skirti šiai meilės būsenai, kol ji ištirpins visus vaikystės, paauglystės ir dabarties skaudulius.

Žalingos meilės požymiai

Jeigu jūs pavydite, nuolat reikalaujate dėmesio, varžote antrosios pusės laisvę, manipuliuojate ar net grasinate, tai apie meilę negali būti net kalbos. Tai tik prisirišimas ir ego poreikių tenkinimas.

Kai tampate lyg apsėsti kito žmogaus ir negalite be jo išgyventi nei dienos, vertėtų labai rimtai susirūpinti savimi. Paklauskite savęs, kodėl jums taip svarbu kito žmogaus nuolatinis dėmesys, kas už to slypi? Gal nemeilė sau? Baimė susidurti su tikruoju savimi bei visais skauduliais?

Sveikuose santykiuose dominuoja du „obuoliai“, o ne jų puselės, negalinčios viena be kitos. Žinoma, kalbu ne apie du didelius ego, o apie sąmoningus ir darnius žmones.
R. Steponavičienė

Žinoma, kai tik įsimylite, norisi kuo daugiau mėgautis šiuo jausmu, brangaus žmogaus artumu, tačiau derėtų išlaikyti pusiausvyrą, neapriboti vienas kito natūralios, atsakingos laisvės ir nesitikėti, kad nuo kito žmogaus priklausys jūsų laimė.

„Jeigu atiduosite savo laimę kitam žmogui į rankas, anksčiau ar vėliau tas žmogus ją sudaužys. Jei atiduosite kam nors savo laimę, tai jos neteksite. Taigi laimę galime susikurti tik patys, ji kyla iš mūsų meilės, vadinasi, tik patys esame už ją atsakingi.“ (Don Miguel Ruiz knyga „Menas mylėti“)

O kas tai yra sveika meilė? Ar kada susimąstėte?

Tai absoliuti pilnatvė, vedanti darniu ir džiugiu keliu jūsų porą ar visą šeimą. Sveikuose santykiuose vyrauja tiesa, atvirumas, pasitikėjimas, palaikymas, harmoningas intymumas ir dar daugybė nuostabių dalykų.

Sveikuose santykiuose dominuoja du „obuoliai“, o ne jų puselės, negalinčios viena be kitos. Žinoma, kalbu ne apie du didelius ego, o apie sąmoningus ir darnius žmones.

Sveikos meilės apsuptyje gimsta sveiki, nuostabūs vaikai. Jie mato puikų dviejų žmonių vienybės pavyzdį ir su šiomis vertybėmis sėkmingai keliauja į pasaulį.

Deja, tokių pavyzdžių mažai. Didžioji dalis mūsų visuomenės slegiama įvairių kompleksų ir nepasitikėjimo savimi. Vienetai, kurie geba sveikai mylėti save ir kitus. Tik pastarąjį dešimtmetį vis garsiau kalbama apie šias problemas ir ieškoma priimtiniausių pagalbos būdų.

Vis tik, dalis taip įprato būti aukos pozicijoje ir reikalauti meilės iš kitų, kad tokie patarimai: kaip pamilk save, prisiimk visišką atsakomybę ir tobulėk, nepadeda. Žinoma, tai jų laisva valia rinktis. Matyt, reikia patirti ir tai.

Meilės kelias ne visada patogus ir lengvas. Jis kupinas iššūkių, nuolatinio įdirbio, gebėjimo priimti antrosios pusės ne visada mums patinkančius sprendimus ir t.t. Bet tai gyvenimo pamatas, be meilės nebūtų ir mūsų, todėl verta išlaisvinti šią energiją nuo primestų reikalavimų ir įsitikinimų bei leisti jai griauti viską, kas netikra, kad atgimtų mūsų tikroji esatis ir prigimtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)