Renginio metu organizatoriai pristato naujas gėlių rūšys, kurias skiria vienam iš karališkosios šeimos nariui. Kadangi britų monarchų šeima neseniai pasipildė nauju atstovu, praeitų metų naujovė buvo pavadinta dviejų savaičių, Harry ir Meghan Markle sūnaus vardu, chrizantema Archie Harrison.

Verta paminėti, kad kiekvienas karališkosios šeimos atstovas turi savo gėlę. Meghan Markle yra purpurinės raganės savininkė, Elizabeth II – sidabriškai rausvos rožės, o princas George – narcizo.

Didžiosios Britanijos karališkoji sodininkystės draugija (RHS) yra viena seniausių Didžiosios Britanijos labdaros draugijų. Londone įkurta 1804 m. o jau 1809 m. gavo oficialų pripažinimą ir karališką statusą. Laikui bėgant, draugija augo ir tapo pagrindine pripažinta augalininkystės, gėlininkystės ir sodininkystės sričių lydere ne tik JK, bet ir toli už jos ribų.

Vis dėlto šlovę, autoritetą ir pripažinimą draugija pasiekė atlikdama kasdienį kruopštų darbą: išbandydama naujas augalų veisles besikeičiančiame klimate, plėtodama pažangiausias žemės ūkio technologijas, populiarindama pažangias idėjas ir pasiekimus sodininkystėje, platindama mokslo publikacijas ir kurdama pažangiausių augalų katalogus. Atkreipė visuomenės dėmesį į aplinkos problemas, saugoja nykstančias floros rūšis, supažindina žmones su gamtos vienybės supratimu ir jų psichinės ir fizinės sveikatos ryšį su aplinkos būkle. Šiuolaikinės urbanizacijos kontekste, paremia visuomenės iniciatyvas išsaugoti esamas ir kurti naujas žaliąsias zonas.

Karališkosios sodininkystės draugijos skiriamas „Award of Garden Merit“ apdovanojimas yra aukščiausias sodinimo ženklas ir aukštos kokybės garantija, kuriuo pripažinti augalai, sėkmingai išbandyti ar jie atitinka šiuolaikinės sodininkystės reikalavimus, o tai žymiai palengvina orientavimąsi didžiulėje komercinės augalininkystės srityje ir žymiai sumažina nuostolius profesionalių sodininkų bei mėgėjų.

Augalai pretenduojantys gauti karališkos sodininkystės draugijos apdovanojimą „Award of Garden Merit“ turi atitinki pagrindinius reikalavimus tokius kaip:

· juos galima lengvai įsigyti,
· jie išsiskiria aukštu dekoratyvumu,
· turi būti lengva juos auginti,
· jie turi būti atsparūs ligoms ir kenkėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)