– Jėzau… Man šakės! Daugiau nepakelsiu… – po kelių minučių suinkštė jis. Reperis ištiesė ranką paliesdamas tai, kas ką tik jo akyse buvo išsitaškę velniop ir vėl atgavo naują pavidalą. – Suknistas briedas! Tai – realybė?.. Ar tik sapnas? Ar tiktai debiliška mano haliucinacija?!

REALity FictiON (REAL.F.ON), visos žiniasklaidos vadinamas lietuviškuoju Eminemu, amerikiečiui žvaigždūnui padavė stiklą, pripiltą JAV uždrausto gėrimo.

– Jo, žmogau. Tai – naujas š… – mestelėjo Eminemo bičiulis Marilyn Mansonas, iš REAL.F.ON rankų griebdamas stiklinę ir jos turinį susiversdamas sau į gerklę. Po kelių sekundžių roko legenda pastatė ją ant Em vilos svetainės stalo, nubarstyto įtartinų medžiagų likučiais, trupiniais ir smiltelėmis. Stiklas stovėjo tarsi nieko nebuvo įvykę. Tarsi realybė tėra paprasčiausia fikcija, kurią realiai sapnuoja ši keista trijulė, ir tarsi stiklinė nebuvo ką tik sprogusi apstulbusio rimuotojo akyse.

– Šitas suknistas stiklas visiškai tuščias… – tarstelėjo Eminemas.

– Atsipalaiduok, brolau, – atsakė REALity FictiON. Jis keistai šyptelėjo. Em susiėmė už galvos. Buvo akivaizdu, kad geruoju tai nesibaigs.

– Šita stiklinė – suknistas haliūnikas! – nuo šoko negalėjo atsigauti Slim Shady.

– Žmogau, ką tu čia kliedi? – neįsikirto REAL.F.ON. – Čia – ne stiklinė. Čia – suknistas puodelis!

Eminemas atsiduso. Jis paėmė stiklą nuo stalo. Ant jo dugno buvo keli gėrimo lašai. Hiphoperis pradėjo sukioti stiklinę rankose, o po keliolikos sekundžių lėtai papūtė į jos vidų. Stiklas aprasojo.

– Palauk palauk… – garsiai mąstė repo guru. – Jei tai – ne stiklinė… Jei tai – suknistas puodelis… Vadinasi, viskas tėra mano haliucinacijos. Gali būti, kad aš pats – tik haliucinacija… Galbūt mes net neegzistuojam…

– Mielas mano bičiuli, sveikas atvykęs į mano pasaulį, – reperį pertraukė Mansonas, kuris gurkštelėjo tiesiai iš butelio kaklelio. – Žiūrėk: parodysiu tau kai ką beprotiško…

Rokeris iš bičiulio rankos paėmė stiklą ir pastatė jį ant stalo krašto. Tada iki pusės pripylė draudžiamo gėrimo ir įmetė smilkalą, kurį jam padavė lietuviškasis Eminemas. Stiklinė beprotišku greičiu ėmė suktis aplink savo ašį. REAL.F.ON veidą nušvietė palaiminga šypsena. Marilyn Mansonas užsimerkė ir atsilošė krėsle. Tikrasis Eminemas sustingo apimtas siaubo ir stebėjo, kaip žaižaruoti vaivorykštės spalvomis pradėjęs stiklas pakilo į orą.

– O taip, brolau… – iškošė vis dar užsimerkęs M. Mansonas. – Klausykis atidžiai… Tai – ne stiklinė. Ir ne suknistas puodelis. Tai – mūsų kartos simbolis. Mes esam 12 beždžionių armija.

Šią akimirką stiklas sukosi taip stipriai, kad buvo praradęs savo kontūrus. Vieną momentą jis atrodė kaip spindinti svastika, kitą – kaip šešiakampė Dovydo žvaigždė.

– Jėzau švenčiausiasis! Kas per briedasčia vyksta?! – suklykė reperis. Jį stipriai vimdė ir taškė velniop.

– Nemąstyk. Suvok. Paleisk lengvą flow ir minutei sustok. Slim, nestabdyk – realizuok! – freestyle’intipradėjęs REALity FictiON spragtelėjo pirštais. Stiklinė ėmė švytėti ir sukti 3D hologramas. Žaibiškai keitėsi vaizdai: ateivio veidas, Egipto piramidės, degantys kryžiai… Staiga stiklas virto tikrų tikriausiu gyvsidabriu ir sulašėjo ant grindų. Gyvsidabris išsiskaidė į balutes, po to – į lašelius ir išsiskirstė po chatos kampus.

– Vežkit į mane psichūškę… – sudejavo Em.

– Į kokią psichūškę?.. Tau nereikia jokių suknistų psichūškių, – sulėtintai ištarė REAL.F.ON. – Tu dar neįsikirtai, a ne?

Lietuvis reperis ir amerikietis rokeris vienu metu žiūrėjo į Eminemo akis. Pastarojo žvilgsnis nebuvo panašus į jokio kito šios planetos mirtingojo žvilgsnį. Tai buvo daug mačiusio bepročio, jaučiančio, kaip artinasi psichozė, akys.

REALity FictiON ir Mansonas atsisėdo lotoso pozose. Em žiūrėjo į virpančius savo pirštus. Jį pylė šaltas prakaitas. Pro pirštus reperis matė, kad ant stalo stovi stiklinė. Klausiančiojo žvilgsniu Eminemas žvilgtelėjo į REAL.F.ON, po to – į Marilyną Mansoną.

– Aš nė velnio neįsikertu… Kaip ir… – sutrikęs reperis žvalgėsi tai į vieną, tai į kitą.

REALity FictiON nuo stalo paėmė stiklą, padavė jį virpančiam savo draugui ir apvertė dugnu į viršų. Ant dugno buvo išgraviruotos raidės „Made in Lithuania. Produced by Jaunius Čiulada$“. Užrašą perskaitęs Em atrodė dar labiau sutrikęs.

– Matai… – jo petį palietė M. Mansonas, nusprendęs šio vakaro beprotybę sutalpinti į paskutinius sakinius. – Čia nėra jokios stiklinės. Supranti, ji tiesiog neegzistuoja. Tu paprasčiausiai neegzistuoji. Neegzistuoja ir tai, ką mes vadinam realybe. Viskas tėra suknistas REALity FictiON.

Dėmesio! Šios esė, neparemtos jokiais faktais, autorius nerekomenduoja elgtis, mąstyti ir gyventi taip, kaip tekste elgiasi, mąsto ir gyvena jos personažai. Bet kokių esė minimų žmonių pseudonimai ir veikla neturi nieko bendra su gyvenusiais ar gyvenančiais asmenimis ir jų veikla. Bet koks jų pseudonimų ir veiklos sutapimas visiškai atsitiktinis. Jokių sąsajų su realybe neturi ir tekste aprašomi įvykiai. Autorius neskatina vartoti jokio alkoholio ir/ ar narkotinių medžiagų. Esė, kurią ką tik perskaitėte, tėra išgalvotas aštrus, provokatyvus ir juodas literatūros kūrinys, kuris jokiu būdu nepretenduoja į realybę. Šis tekstas neatspindi nei DELFI, nei paties autoriaus pozicijos.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad esė svetimybės ir žargonas vartojami stiprinant šnekamosios kalbos įtaigumą. Visi svetimi ir žargoniški žodžiai tėra literatūros kūrinio dalis, nepretenduojanti į bendrinę kalbą ir nerekomenduotina vartoti skaitytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)