Gebėjimas pažadinti tai, kas būdingiausia kitai lyčiai yra didžiausia galia, suteikianti vyrui arba moteriai patrauklumo. Vyrus labiausiai traukia moterys, kurių dėka jie jaučiasi vyriški, o moteris labiausiai traukia vyrai, greta kurių jos jaučiasi moteriškos:

  • Kai partnerė pažadina partnerio vyriškumo jausmą, jam kyla noras tapti geresniam (išryškėja geriausios jo savybės) ir tenkinti partnerės reikmes, suteikti jai laimę.
  • Kai partneris pažadina partnerės moteriškumo jausmą, ji spinduliuoja šilumą ir švelnumą (atsiskleidžia geriausios jos savybės). Moterį jaudina mintis, jog ji pastebėta, išgirsta ir trokštama, o padrąsina galimybė gauti tai, ko jai norisi ir reikia.

Filosofijos mokslų daktaras, psichologas John Gray knygoje „Marso ir Veneros pasimatymai: kaip užmegzti tvirtą meilės ryšį“ nagrinėja vyrų ir moterų tarpusavio ryšius, aptaria jų skirtingus požiūrius ir nesusipratimus.

Moterys marsietės

Perskaičiusios John Gray knygą „Vyrai kilę iš Marso, moterys – iš Veneros“, kai kurios moterys suvokė, jog pačios yra marsietės t. y. jaučia ir mąsto kaip vyrai ir pirmiausia dėl to traukia ne tuos, kurie joms tinka. Kai moterys yra labai veiklios ir atkakliai siekia karjeros, toks požymių sukeitimas pasitaiko dažnai.

Kai moteris vadovaujasi marsietiška savo asmens dalimi, vyrui, be abejo, gali labai patikti su ja bendrauti, bet ji niekuomet iš tikrųjų nesužadins to, kas jame geriausia, nes reikia rodyti venerietiškuosius savo privalumus (moteriškuosius). Šiais laikais moterys verčiamos elgtis vyriškai, todėl joms gali būti sunku prisiminti moteriškus jausmus ir savybes. Prisiminusi moteriškuosius savo jausmus bei ypatumus, moteris savaime pasidarys patrauklesnė tam vyrui, kuris jai tinka.

Trys venerietiškos savybės

Moterys įkūnija tris esmines savybes, kurios stipriausiai traukia vyrus – orumą, palankumą ir jautrumą. Nesvarbu, ar moteris labiau marsietė, ar venerietė, – įvertinusi tris venerietiškas savybes, ji pasieks norimą tikslą.

Orumas

Moteris suvokia savo vertę ir neabejoja, kad aplinkiniams ji rūpi – nesijaučia vieniša, nes jaučia draugų, artimųjų ir vyrų paramą. Tokių moterų nuomone, visi vyrai verti palankumo, kol neįrodyta priešingai. Jei kas nors negerbia tokios moters, ji per daug neima į širdį, bet nutraukia pažintį. Ji suvokia, jog yra nusipelniusi to, ko jai reikia, ir taktiškai mėgina gauti tai kitu būdu. Kai kurioms moterims orumas įgimtas.

Savo vertės jautimas – tai elgsena, rodanti, kad jūs visada gaunate tai, ko norite, ir kaip tik šią akimirką esate pakeliui į tikslą. Savo vertės jautimas reiškia, kad kiti gali ir nori jums padėti, todėl jums nebūtina daryti visko patiems. Kai moteris jaučia savo vertę, parama ateina savaime. Kai moteris elgiasi ir bendrauja su vyru tvirtai žinodama, jog sulauks pelnytos pagarbos, gaus reikiamą pagalbą, nes yra verta tos pagalbos – savaime atbunda geriausios vyro savybės.

Moteris

Vyrą įaudrina būtent suvokimas, kad jis galėtų tapti tuo, kuris suteiks moteriai laimę. Ori laikysena suteikia moteriai patrauklumo ir kursto vyro susidomėjimą. Kai moteris atsisako savigarbos ir stengiasi pelnyti vyro meilę, jos patrauklumas sumažėja.

Palankumas

Nuolaidi moteris, stengdamasi įtikti vyrui, gali atsisakyti savęs arba savo norų. Šis bruožas nepeiktinas, tačiau per dažnai nuolaidžiaujanti moteris rizikuoja atiduoti per daug, o paskui ima piktintis partneriu, kai tas neduoda jai to, ko nori ji. Palanki moteris geba priimti tai, ką gauna, ir nesipiktinti, jei gauna per mažai. Vos tik moteris pradeda tikėtis daugiau ir piktintis, kad gauna per mažai, – ji jau nebėra palanki.

Palankumas – tai gebėjimas pasinaudoti kiekviena situacija arba įžvelgti joje ką nors gera. Net jei nieko gera rasti nepasiseka, palankumas reiškia norą ieškoti to gero. Moteris mielai priima tai, ko jai reikia, kas jai patinka arba malonu, bet kartu geba griežtai atmesti tai, ko nenori. Vyrams labai patinka moterys, mokančios žaismingai prieštarauti ir parodyti, kad partneris vis tiek mielas, kad partnerė neabejoja jo privalumais. Partneris nepritaria kitokioms partnerės pažiūroms tik tada, kai pasijunta nepelnytai puolamas arba smerkiamas. Kai vyras nesijaučia kaltinamas arba smerkiamas už tai, kad yra kitoks, – jis kur kas palankiau žvelgia į moters gyvenseną ir mielai nusileidžia.

Jautrumas

Vyrui įdomiausia siekti moters tada, kai jam aiškiai parodoma, jog jis galėtų suteikti jai laimę. Būtent tai suteikia partneriui jėgų, leidžia tikėtis, kad pavyks įtikti partnerei. Jautrumo paslaptis yra nuoširdumas. Jeigu vyras iš tikrųjų neatrodo moteriai žavus, įspūdingas ar malonus, bet ji dirbtinai apsimetinėja, – partneris tai supras, ir galiausiai pasijus išnaudojamas.

Kai moteris nepatenkinta, ji gali tiesiog nereaguoti. Nesulaukęs malonaus atsako, vyras aiškiai supras, kad jam nepasisekė. Partneris skatinamas stengtis dar labiau, kai moteris negaili palankaus atsako į vyro pastangas suteikti jai malonumą.

Vyrui tiesiog būtina nuolat įsitikinti, kad jis gali pakeisti ir keičia moters gyvenimą. Kai vyras jaučia, kad partnerė jį brangina ir vertina, jis tiesiog klesti. Mokydamasi bendrauti su vyrais, šių trijų moteriškumo apraiškų – orumo, palankumo ir jautrumo – padedama, moteris tampa laimingesnė ir patrauklesnė vyrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)