Daigelis U Menuet buvo parduotas aukcione už 500 Eur (1). Viena iš geidžiamiausių šiuo metų Ug Princess Grace (2) ir Avon Rushmor (3).

Parodoje buvo daugiau kaip 2000 skirtingų pelargonijų rūšių. Daugybės skirtingų spalvų, atspalvių, formų ne tik žiedai, bet ir lapai (4;5;6;7). Galima buvo pasigrožėti ne tik žvaigždžiažiedėmis pelargonijomis (Stellar Pelargoniums), bet ir rožiažiedėmis (8;9), tulpiažiedėmis (10;11), kurių žiedai labai panašūs į rožes ar tulpes, ir šių metų viena iš populiariausių ir geidžiamiausių pelargonijų.

Viena naujausių ir unikaliausių pelargonijos rūšis yra zonartikai. Lietuvoje sutinkama dar pakankamai retai, nebent privačiose kolekcijose. Todėl ir kaina tokių šedevrų tikrai aukšta (12;13;14).

12. Zonartikas Lovely Vera

Kaip rūšis, zonartikas atsirado visai neseniai. Šios rūšies tėvu tapo australas Cliffas Backmanas. Jis pastatė sau tikslą išvesti geltonų žiedų pelargoniją. Po daugelio bandymų metų gavosi daug įdomių rezultatų, kurie buvo apjungti į naują zonartik rūšį. Šių pelargonijų žiedai išsiskiria dydžiu bei spalvomis.

Atskirą kategoriją sudarė kvapiosios pelargonijos, liaudiškai vadinamos jeronimais (15;16;17). Tai
Pelargonijos, kurios savo lapuose turi daug eterinių aliejų. Užtenka tik pakedenti krūmelį ir visas kambarys prisipildo malonaus aromato. Kvapų įvairovė irgi džiugina: nuo rožės, citrinos, levandos ar ąžuolo kvapo iki sudėtingų miško aromatų ar net Kolos gėrimo kvapo. Svarbiausia, kad pelargonija labai teigiamai veikia žmogaus savijautą, nes malonūs eteriniai kvapai padeda atsipalaiduoti, o sudėtyje esanti vertinga antibakterinė medžiaga gerianiolas valo orą, palengviną kvėpavimą .

Sako, nauja – tai gerai užmiršta sena, ir nors „bobučių gėlės“ dar neužmirštos, jos tampa vėl labai geidžiamos ir madingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją