„Nidos rojuje“, tarp kelių vokiečių ir emigravusios Maskvos šeimos automobilio, iš Druskininkų, įveikusi daugiau kaip 400 kilometrų, sodo paunskmėje ilsisi mūsų itališka „Alfa Romeo“. Žadame atsipūsti ir mes. Po festivalių, renginių ir kelionės. Prieš ilgą startą link Italijos.

Negalvojame nei apie karą, nei apie pandemiją, nors Druskininkuose, pakirsti ketvirtosios COVID-19 bangos, pasiligojo visi mūsų kaimynai. Apie karą Ukrainoje priminė tik prieplaukos kelte įsitaisęs automobilis su lietuviškais numeriais ir užrašu ant bagažinės: „Rusų laive, eik na...“

Išvakarėse pietavome Vilniuje su vienu įtakingu lietuvių advokatu, kuris nusistebėjo mūsų troškimu atostogauti Nidoje: „Praėjusių laikų atmosferos dar norite Nidoje?Gal juokaujate? Ten dabar „Lexus“ ir „Bentley“ suvažiuoja pasipuikuoti vieni prieš kitus. Mums to užtenka Vilniuje. Jau keleri metai važiuojame į Latvijos pajūrį.“

Hmm... Gimtają Nidos Baltiją iškeitė į Latvijos pajūrį. Negali būti.

Na, pasikasėme pakaušį, jei tokios „prabangos“ tradicijos Vilniuje – „Lexus“ ir kiti automobiliai – suprantama. Štai mūsų bičiulis iš JAV persikraustė dirbti į Milano Borsa (liet. biržą) ir buvo šokiruotas. Į biurą privalai ateiti vilkėdamas biržos maklerio „Ermenegildo Zegna“ stilių. Jam, įpratusiam prie beformių eilučių, kurį laiką tai tapo nervų išbandymu, bet netrukus prabangų kostiumą įsigijo. Tradicijos Milane yra, yra ir tradicijos Lietuvos sostinėje Vilniuje, nieko nepadarysi.

Bičiulis vilnietis kraipo galvą filosofuodamas: „Mes tapome prabangūs, dar nespėję tapti turtingais“.
Na, mąstom, nei „Lexus“, nei „Bentley“ stilius mums neitin patinka, esam „Alfa Romeo“ Giuggiarostiliaus gerbėjai. Gal mūsų iš Klaipėdos kelto kaip nors lietuviai neišprašys?

Prisiminėme jau pernai vienos pažįstamos Lietuvos maisto tinklaraštininkės įspėjimą: „Jūs vis dar važiuojate į Nidą? Ten tokia suprastėjusi publika“.

O, dangau. Ką visa tai reiškia?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)