Be to, jau būdamas prezidentu Jelcinas rodė gana intymų dėmesį ir savo darbuotojoms. Kartą per oficialią ceremoniją jis praeidamas žnybtelėjo į šoną vienai Kremliaus sekretorei. Šis epizodas buvo parodytas per televiziją.

Po „pasikėsinimo nužudyti“ patyrė politinę reinkarnaciją

SSKP CK politinio biuro nario Jegoro Ligačiovo iniciatyva pakviestas dirbti į šalies sostinę Borisas Nikolajevičius gana greitai pakeitė tris vadovaujančius postus: iš pradžių vadovavo Centro komiteto statybos skyriui, po to buvo CK statybos sekretorius ir galiausiai tapo Maskvos miesto partijos komiteto pirmuoju sekretoriumi.

Jelcino populiarumas tarp žmonių augo, tačiau po dvejų metų Michailas Gorbačiovas pasirūpino, kad Jelcinas būtų pašalintas iš politinio biuro ir iš Maskvos miesto partijos komiteto. Bet Jelcinas, išgyvenęs depresiją ir bandymą nusižudyti, tęsė kovą už demokratiją, vienydamas aplink save bendraminčius ir tapdamas kone liaudies didvyriu.

Ir tada, 1989 metų rugsėjo 28 d., šalį apskriejo žinia: įvykdytas pasikėsinimas į Jelciną – jis buvo numestas nuo tilto!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)