Kai kyla tokie klausimai – kodėl gi partneris vengia kalbėti apie santykiuose iškilusias problemas – dažniausiai imama nerimauti. Galbūt tam yra kažkokios ypatingos priežastys? Gal partneris ar partnerė kažką slepia? Labai dažnai tokį vengimą kalbėtis lemia baimė. Baimė būti nesuprastam, baimė įskaudinti savo antrąją pusę, galbūt netgi supykdyti. Tuomet juk reikės teisintis, o to visai nesinori. O gal partneris(-ė) jaučia gėdą ar kaltę, todėl nenori kalbėtis?.. „Į viską reikėtų pažvelgti kur kas giliau“, – sako psichoterapeutė.

Visų pirma, svarbu suprasti, ar nenoras kalbėtis apie santykius atsirado tik dabar, ar taip buvo ir nuo pat santykių pradžios. Psichoterapeutė pataria palyginti, kaip buvo anksčiau ir kaip yra dabar: „Visada savo klientams užduodu šitą klausimą – ar jums seniau pavykdavo kalbėtis apie santykius? Ar vyko tokie pokalbiai? Jeigu atsakymas – tik pirmus metus, o paskui partneris ar partnerė pradėjo vengti tokių kalbų, tai mano atsakymas...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją