Šis straipsnis delfi.lt pirmąkart buvo publikuotas 2017 m. rugsėjo 30 d., kaip projekto „Karys be uniformos“ dalis.

Kad kalbinant atsargos karius tarp jų pavyks atrasti ir moterį, vilties turėjau nedaug, mat tuo metu, kai dabartiniai atsargos kariai davė priesaikas ir pradėjo tarnauti, moterų jų gretose arba nebuvo, arba buvo labai mažai. Ir iš tiesų – Viktorija sako, kad jos kursas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje buvo tik antrasis, kur būta moterų.

V. Vytytė susitikti pokalbiui laiko atrado tik likus pusdieniui iki atostogų skrydžio. Tuo metu, kai kalbėjome, ji buvo ką tik grįžusi iš kitapus Atlanto – ten lankėsi darbo reikalais. Paprastai su kariais susitikdavome jų aplinkoje – namuose – tačiau šįkart planus teko keisti, pašnekovė buvo atvira: kviesti į svečius mūsų nenorėjo, mat namų tvarkymasis būtų suvalgęs papildomas valandas, kurios Viktorijos dienotvarkėje jau buvo suplanuotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją