Almyrai Girdenienei –76-eri, o iš šių gyvenimo metų net 52-ejus praleido dirbdama „Valerijone“ – seniausioje Šiaulių vaistinėje. Eidami Šiaulių bulvaru – Vilniaus gatve – dairykitės namo su skardinėmis katėmis ant stogo ir tikrai rasite šią įstaigą.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, vaistininkai tapo vaistinės bendraturčiais, o Almyra – viena jų. Ji pripažįsta, kad su tinkliniais milžinais konkuruoti sunku, tačiau „Valerijonas“ daro viską, kad išsilaikytų ir neprarastų savo unikalumo. Tik šioje vaistinėje rasite įsikūrusį mažytį muziejų, tik čia ruošiamos prabangios vegetariškos vakarienės ir tiekiama geriausia žolelių arbata Šiauliuose. Tik ši vaistinė turi savo ekologiškos kosmetikos liniją. Ir tai viena iš vos dviejų mieste išsilaikiusių vaistinių, kurios vis dar pačios pagal gydytojų receptus gamina vaistus.

„Mano profesija – geriausia pasaulyje! – įsitikinusi Almyra, – žmonės į šią Žemę tam, kad padėtų kitiems, o mano darbas būtent toks. Kauno universitete labai gerai moko: gavome visas žinias apie vaistažoles, medžiagas ir žmogaus organizmą.“ 

Po kelionės į Indiją paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Almyra susidomėjo ajurveda. Dabar jos diena prasideda joga ir apsipylimu šaltu vandeniu, o miegoti moteris eina 22 val. Būdama 76-erių, ji vis dar gali lengvai atsistoti ant galvos ir padaryti špagatą.