Žinojimas, kas esate, leidžia geriau save suprasti, išnaudoti stiprybes ir atkreipti dėmesį į savo silpnąsias vietas. Taigi, kokie tie ambiverto požymiai?

Skirstomi pagal santykį su kitais

Įprastai žmones priskirti tikriesiems introvertams arba ekstravertams galime tuomet, kai yra labai stipriai išreikštos jiems būdingos savybės. Vis dėlto, yra tokių, kurie gerai jaučiasi tiek būdami vieni, tiek kompanijoje; kartais jie energijos pasikrauna vakarėlyje, o kartais jiems būtina atsitraukti nuo žmonių. Dėl to neretai ir aplinkiniai gali suklysti apibūdindami juos kaip uždarus arba – atvirkščiai, kaip linkusius daug bendrauti.

Į introvertus ir ekstravertus žmonės skirstomi pagal tai, kaip jie reaguoja į kitus asmenis ir koks yra jų santykis su jais. Ambivertai yra tie, kurie, priklausomai nuo aplinkybių, nuotaikos ir tikslų, gali būti priskirti tiek introvertams, tiek ekstravertams. Tarkime, esant gerai nuotaikai ir norint pabendrauti, ambivertai taps ekstravertais. Tačiau, jei aplinkybės sudėtingesnės, jei nuotaika nekokia, jie būtinai norės atsitraukti nuo visko. Kaip atskirti? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją