– Greta, kaip gydytoja akušerė ginekologė dirbate su įvairiomis problematikomis, ligomis bei kondicijomis. Jūsų pastebėjimais, kas ginekologijos bei akušerijos srityse moterims yra aktualiausia, kelia daugiausia rūpesčių ar neramina? 

– Akušerija ir ginekologija be galo plati sritis: nuo paprastos profilaktikos ir makšties uždegimo iki sudėtingų operacijų, onkologijos ir nevaisingumo srities. Aktualių temų yra labai daug kiekvienoje ginekologijos srityje. 

Turbūt dažniausiai analizuojami susirgimai ginekologijoje yra makšties uždegimai, skausmingos mėnesinės, mėnesinių ciklo sutrikimai ir kontracepcija, tuo tarpu akušerijoje dažniausiai susiduriama su klausimais apie gyvenimo būdo pokyčius nėštumo metu, vaisiaus judesius ir pasiruošimą gimdymui. 

Kalbant, kokios ligos daugiausia kelia nerimo ir baimės, tai, žinoma, onkologiniai susirgimai ir įvairios ligos, nustatytos nėštumo metu. Pirmu atveju, moterys patiria šoką, baimę dėl ligos prognozių ir gydymo galimybių. Onkologinių ligų atveju moterys dažnai patiria didžiulį stresą, joms reikia laiko suprasti ir susitaikyti su tuo. Kalbant apie nėščiųjų ligas, tai baimę labiausiai kelia nežinomybė, ar diagnozuota liga kaip nors paveiks vaisiaus būklę. 

– Mes, „Delfi Plius“ redakcija, taip pat pastebime, kad skaitytojoms itin aktualu šios srities klausimai, susiję tiek su įvairaus pobūdžio skausmais, tiek su nėštumu, tiek su nemaloniu kvapu, niežuliu ar pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją