„Vyrai siekia pagerinti kūno formas – sulieknėti ar priaugti raumeninės masės, todėl gali būti ignoruojami skausmai, aukojama sveikata. Nesakau, kad gražus kūnas yra visada nesveikas, bet dažnai gera sportinė išvaizda vyrams yra numeris vienas, nors norėtųsi, jog būtų atvirkščiai – pirmiau rūpinamasi sveikata“, – teigia T. Kizelis.

Persitreniruodami gali išsekinti kūną

T. Kizelio pastebėjimais, sportas Lietuvoje populiarus tarp įvairaus amžiaus vyrų, o sporto klubus daugiausia linkę lankyti 16–50 metų vyrai. Vis tik klaidos, kurios daromos sportuojant, yra būdingos daugeliui, nepriklausomai nuo to, kiek jiems metų.

Nors informacijos, kaip taisyklingai sportuoti, viešojoje erdvėje yra gana daug, bet vyrai nebūtinai moka atsirinkti jiems tinkamiausią informaciją arba ją susisteminti. „Dažna vyrų problema yra nesuderintas fizinis krūvis – persitreniravimas, kurio pasekmė yra kūno išsekimas, imuniteto susilpnėjimas“, – įspėja treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)