Apie tai, kokia plaukų priežiūra turėtų būti vasarą ir ką daryti, jei plaukai jau nušiuro, kalbamės su plaukų stiliste, „Keune Haircosmetics“ kūrybos vadove bei edukatore Edita Kavaliauskiene.

– Dažna moteris pastebi, kad vasarą, ypač po atostogų prie jūros, plaukų būklė labai suprastėja – jie išsausėja, atrodo nušiurę, galiukai pradeda skilinėti. Kokios to priežastys?

– Išties, vasara mus džiugina šiluma bei galimybe turėti daugybę pramogų, tarp jų maudynių bei saulės vonių. Tačiau po visų šių malonumų seka rūpesčiai dėl prarasto plaukų blizgesio ir drėgmės. Saulė, jūros vanduo, smėlis – tai vasaros faktoriai, kurie neigiamai veikia plaukus. Dažnas galvoja, kad saulės spinduliai kenkia tik plaukų spalvai. Taip, tas tiesa, UVA spinduliai tikrai blukina plaukų spalvą, po kurios ne tik dažyti plaukai praranda savo spalvos intensyvumą, bet ir natūralūs plaukai pašviesėja. Ypač tai matome vaikų plaukuose. Bet didesnę žalą plaukams daro UVB spinduliai – jie žaloja plauko struktūrą ir naikina keratiną. Jūros vanduo bei smėlis taip pat pažeidžia plauko kutikulę, dėl ko plaukai tampa šiurkštūs ir matiniai.

Iš patirties galiu pasakyti, kad... 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją