Tai yra ištrauka iš autorės Sniegės Pilypienės knygos „Išskirtiniai horoskopai“.

Gal atkreipėte dėmesį skaitydami horoskopus, kad vienuose iš jų, tarkim, Mergelės Zodiako ženklas prasideda rugpjūčio 24 dieną, o kituose – rugpjūčio 23. Vienuose horoskopuose nurodoma, kad Vandenis prasideda sausio 21, o kituose – sausio 20. Bet taip nutinka ne dėl to, jog astrologines prognozes sudarinėtų neišmanėliai, o tai, kad kiekvienais metais, Saulei pereinant iš vieno Zodiako ženklo į kitą, kiek pasislenka ir perėjimo laikas. O tie astrologai, kurie sudarinėja kasdienius, savaitės ar mėnesio horoskopus, turėtų skaičiuoti kitaip, net nurodyti valandas. Tačiau astrologinių prognozių sudarytojai dažnai nesivargina skaičiuoti laikantis nurodytų metodų.

Astrologijoje Zodiako ženklų grynuoliais vadinami žmonės, gimę mėnesio 1–4 dienomis, o gimusiems likusiomis dienomis daro įtaką buvęs ar kitas Zodiako ženklas. (Tai yra, jei arčiau 1-os dienos, tai – ankstesnis, o po 14-tos dienos – jau kito mėnesio Zodiako ženklas). Išeina, kad gimusieji mėnesio 15–25 dienomis ir priklauso pereinamiesiems ženklams. Manoma, kad tokie žmonės yra savaip išskirtiniai, kadangi jie apjungia pagrindinius dviejų skirtingų Zodiako ženklų bruožus. Kartais pasiima iš jų pačius geriausius, o kartais ir blogiausius... Ties dviejų Zodiako ženklų riba gimęs žmogus vis dėlto turi daugiau dominuojančių tų savybių, po kurio Zodiako ženklu yra arčiau jo gimimo diena.

Ukrainiečių astropsichologų pora tvirtina, kad tuos, kurie priklauso pereinamiesiems ženklams, galima pavadinti gimusiais po laiminga žvaigžde. Juk jie semiasi jėgų ir energijos iš dviejų skirtingų Zodiako ženklų, kuriuos valdo ne viena, o dvi planetos. Taip pat ir iš dviejų stichijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)