A. Bružės teigimu, ypač jauni bei vyresni, taip pat užimantys svarbias pareigas žmonės, kaip ir biure dirbančios moterys arba einantieji į pasimatymą, turėtų atkreipti dėmesį, kokią žinią savo įvaizdžiu siunčia aplinkai.

– Auguste, dažnam veikiausiai girdėta frazė: renkis taip, lyg jau dirbtum savo svajonių darbą. Kiek čia yra tiesos?

– Ne paslaptis, kad drabužiai daro įtaką tam, kaip jaučiamės. Tikriausiai kiekviena moteris pajaučia pasitikėjimo savimi antplūdį apsiavusi aukštakulnius. O vilkimas švarkas akimirksiu nuteikia dalykiškiau, pakyli autoriteto lygį. Žėrintis drabužis kviečia vakarėliui, o laisvalaikio apranga – atsipalaiduoti.

Faktas, kad aplinkiniai žiūrėdami į mus taip pat susidaro tam tikrą nuomonę. Spalvos gali būti asocijuojamos su emocijomis. Pavyzdžiui, juoda suteikia autoriteto įspūdį. Arba – didelis spalvų kontrastas, kaip juoda ir balta. Tuo tarpu žydra aplinkinius nuteikia draugiškai, o mėlynai vilkintis atrodo patikimas. Ne veltui dažnai matome politikus renkantis šias spalvas.

Gebėjimas pasirinkti tinkamus drabužius aprangos kodui ir aprangos derinius bei detales parodo, kad... 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)