Šis straipsnis pirmąkart buvo išspausdintas delfi.lt 2017 m. birželio 4 d. kaip ciklo „Karys be uniformos“ dalis. Šiuo metu A. Navys tebevadovauja minėtai asociacijai ir eina Specialiųjų operacijų pajėgų atsargos karininko pareigas, red. past.

Tariantis dėl interviu vietos Aurimas pasiūlė pasivaikščioti Vingio parke. Ir nors paprastai su tekstų herojais susitikdavome jų pačių namuose, idant galėtume parodyti jų kasdienybę, pašnekovas paaiškino to daryti nenorintis dėl šeimos saugumo. Vėliau, jau susitikimo metu, Aurimas pripažino – ko gero, apie savo gyvenimą ir potyrius žiniasklaidai pasakoja pirmą kartą.

„Ruošdamasi interviu visada pasižiūriu, ką žmogus jau yra pasakojęs apie save“, – lėtu žingsniu žygiuojant Vingio parke ir aplink zujant praeiviams bei dviratininkams aiškinu Aurimui. „Aš esu?“ – dar net nespėjus man pabaigti minties nuostabos kupinu žvilgsniu klausia pašnekovas. „Apie jus neradau nieko. Turbūt ne veltui?“ – pratęsiu.

„Specialiose operacijų pajėgose yra taisyklė – no faces, no names (angl. jokių veidų, jokių vardų – aut. past.). Tai sugalvota ne šiaip sau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)