Bet iki šiolei tarp kriminalinėmis istorijomis besidominčių asmenų menkai žinomoje, tačiau tikrą detektyvinį romaną primenančioje istorijoje, vėl figūruoja lietuvis – tiksliau buvęs kaunietis sovietinių laikų pogrindžio milijonierius Albertas Matulis. Tiktai dabar aiškėja, kad šis asmuo iš Lietuvos anuomet tik per plauką nesužlugdė Maskvos olimpinių žaidynių. Savaime suprantama, kad sovietų cenzūra tuometinėje spaudoje apie šitą įvykį absoliučiai nieko neskelbė.

Labai tikėtina, kad jau tada pasiturimai ir plačiai gyvenęs lietuvis puikiai suvokė, kad 1980-ųjų liepą pirmą ir paskutinį kartą Sovietų Sąjungos istorijoje surengtos žaidynės – tinkamiausia proga ne tik pabėgti į Vakarus, bet ir „prasukti“ paskutinį bei labai pelningą šešėlinio verslo sandorį.

Olimpiada lietuvio suprojektuotame stadione

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją