Kiekvienas iš mūsų tikriausiai žino, kas yra pavydas. Kankinančios abejonės dėl mylimo žmogaus ištikimybės gali sukelti daug skausmo tiek jam, tiek mums patiems. Ir, žinoma, visada nemalonu, kai esame nepagrįstai kaltinami neištikimybe ir turime įrodinėti savo meilę.

Psichologas, kuris specializuojasi būtent pavydo srityje, Haraldas Oberbaueris dienraščiui „Süddeutsche Zeitung Magazin“ duodamas interviu sakė, kad jam labai įtartini atrodo tie žmonės, kurie teigia, jog niekada nepavyduliauja. Net 98 proc. žmonių yra patyrę lengvą pavydo formą. H. Oberbaueris, kuris dirba tiek su pačiais pavydžiais asmenimis, tiek su turinčiaisiais pavydų partnerį ar partnerę, sako, kad labai dažnai pavyduoliai kenčia ne tik dėl savo pavydo, bet ir todėl, kad išgyvena gėdos jausmą šnipinėdami partnerius.

Psichologas sako, kad beveik visada pablogėja pavydaus asmens arba jo partnerio gyvenimo kokybė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją