Paruoškite vietos skrandyje: dėl šio dzūkiško patiekalo pameta galvas net japonai, tačiau galite pasigaminti ir patys
2022 m. liepos 2 d. 08:47
aA
„Dzūkijoje žemės prastos, smėlynai. Suvalkijoje bagotos, jie gali užsiauginti javų. O čia – bulvės antra duona. Reikėdavo gausias šeimas sočiai ir pigiai pamaitinti, mėsos neužtekdavo“, – sako Regina Zabitienė ir toliau ant kopūsto lapo formuoja bulvinę dzūkišką bandą.
Šis tekstas pirmąkart buvo publikuotas delfi.lt 2018 m. liepos 5 d.
Dzūkiškų bandų medžioklė
Tikslas paragauti tikros dzūkiškos bandos atvedė į Radžiūnų kaime esančią sodybą „Dzūkijos dvaras“. Nukulniavus į vidų mus pasitinka edukaciniam bandos gaminimo procesui pasiruošusi Regina. Akį patraukia jos apranga. Ji iškart nukelia bent jau šimtmečiu atgal ir suprantame, kad priešais stovi tikra dzūkų gaspadinė.
„Šiandien jums parodysiu, kaip pasigaminti dzūkišką bandą“, – su šypsena veide pareiškia Regina.

Visą straipsnį gali skaityti tik prenumeratoriai
Tapdami prenumeratoriais, jūs remiate nepriklausomus autorius ir žurnalistus. Stipri ir laisva žiniasklaida – demokratijos ramstis ir vertybė, kurią būtina puoselėti.
Kviečiame prisijungti prie Delfi prenumeratorių bendruomenės.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(10 žmonių įvertino)
3.1000