– Gydytojau, iš kineziterapeutų ir buvusių bėgikų tenka girdėti, kad bėgti gali ne kiekvienas – ką jūs apie tai manote ir kodėl?

– Be abejo, saugiai ar neskausmingai bėgti gali ne kiekvienas. Įsivaizduokime visą gyventojų kontingentą – tarp jų yra ir traumuotų, ir vyresnio amžiaus žmonių, ir turinčių antsvorio, ir kitų įvairių rizikos faktorių. Taigi, tai ne kiekvienam, bet didžiajai daliai tinkama judėjimo ar fizinio aktyvumo forma.

– Kokie yra tie pagrindiniai rizikos faktoriai?

– Silpnas jėgos ir kūno svorio balansas – tai dažniausiai pasitaiko turintiems antsvorio arba labai silpną raumenyną. Taip pat – degeneracinės sąnarių ligos, kurios būdingesnės vyresnio amžiaus asmenims arba kad ir jauniems asmenims, likus negrįžtamų padarinių po patirtų sąnarių traumų arba sergant sunkesnėmis sąnarių ligomis, kartais – sergant gretutinėmis vidaus organų ligomis. Tokių asmenų galimybės toleruoti bėgimo krūvį yra prastesnės.

Dar vienas aspektas – 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)